Új hozzászólás Aktív témák

  • nasinas

    tag

    Én pár éve még Sony alpha 300-assal léptem be a DSRL világába.
    Akkor írtam is pár hozzászólást a Sony topikba.
    Aztán elegem lett a nagy méretből, az obicserélgetésből, a nehéz cuccból és a hangos tükörfelcsapásból ami olykor elég jót rántott is a gépen.

    Most valami jobb kompakt lett volna, nem BSI-CMOS-os izék hanem valami kisebb felbontású nagynak mondott CCD érzékelőjű gép.

    Szóval a végén Olympus XZ1 vagy Canon PS 95 lett volna a befutó, a G12-t már drágállottam ( az Oly is130! ) a Canon GX1 meg pofátlanul drága.

    És akkor felfedeztem, hogy a Canon 1100d alig nagyobb mint egy bridge, de érezhetően kisebb és könnyebb mint a Sony DSRL volt. Én sokáig bridge-nek néztem a várban, de feltűnt,hogy sokan használnak ilyet és mindegyikük nyakpántján ott virít az EOS felirat.

    Hát így lett végül mégiscsak DSRL és pont Canon 1100d és a kis kitobi, az IS II.
    Ez is 130 volt egy extrém helyen :) vagyis pont annyi mint az Oly csúcskompaktja.

    Bár műanyag, rögtön feltűnt, hogy igen finom érdességű,bár az érdesség nagyon erős szó itt, szóval nem tükörsima, mintha nem is műanyag lenne, olyan tapadós érzete van, nem csúszik.

    A hosszú hétvégén három napot nyúztam, bár nem lőttem többet hatszáznál, de a fővárosban elég meleg volt, pl a Parlament előtt a parton leolvadt rólam a gatya - mármint képletesen, túl sok ott a yard egy kis nudihoz:)

    Elég sokat olvasgattam már fotós témákban az elmúlt években, így pont azt kaptam, amit vártam, és még pár plusz szépséget is. A szép canonos CMOS-fotók, a híresen jó zajkezelés és képfeldolgozás a DIGIC4-gyel, a korábbi DSRL tapasztalatból elvárt zajmentesség alacsony ISO-kon, szép rajzolat kit-obi szinten főleg f8-ban tartva a rekeszt, se nem éles,se nem életlen, hanem olyan nagyon kellemes kontúrok és színek. A rekeszelőválasztáson kívül mindent hagyok automatán még, s bár egy napon az élességet és a színtelítettséget feljebb húztam, másnap mégis hagytam alapbeállításon ezeket, úgy szebbek a képek illetve finomabb a feldolgozás - már amit én művelek a JPEG képekkel igen alap szinten (le sem írom, mert még kiröhögtök).

    Nekem bejött a gép, hobbira, épületfotózásra, tájképekre, városképekre jól megfelel, a képminőségre nincs panaszom,pláne,hogy csak monitoron nézegetem őket, illetve osztom meg barátaimmal. És a korábbi gépemhez képest sok beállítást kínál, de nyugodtan rábízhatom magam automata üzemben is.

    Nyilván profi célra kevés lehet egyes helyzetekben, de arra amire való, kitűnő gép.
    Egyszer majd nézek hozzá valami jobb alapobit, de nekem nemcsak a fényerő számít hanem az obi szép rajzolata is. A kettő együtt. De ez még ráér...

    A videója nem érdekel, nem próbáltam, arra ott a Pana HD videokamera.

    Ami ami, az az !

Új hozzászólás Aktív témák