Új hozzászólás Aktív témák

  • den89

    tag

    válasz totron #14757 üzenetére

    Ezt te így kiszámoltad, hogy egyetlen permetezés felér egy élethosszig történő fűnyírással, gyep locsolással, vagy akár mediterrán hangulatú kert fenntartással, vagy sorolhatnám még? Ennek az egésznek se eleje, se vége, amibe belementünk. Én leírtam egy kollégának, hogy mivel lehet védekezni a különböző betegségek, kártevők ellen. Az, hogy ő mit kezd ezzel, az ő dolga.

    Az agyatlan permetezésnek természetesen én sem vagyok a híve. Ha mindenki csak ennyit és így permetezne, mint én, jóval kevesebb lenne a rákos és jóval több méh maradna életben... Én sem hobbiból, vagy unatkozásból permetezek. Húzok egy határt, max 2-3x vagyok hajlandó rá. Az előző évek tapasztalatait is figyelembe véve, ha valamit tudok, hogy permetezés nélkül is elvolt, arra nem fújok csak azért is. Ha lehetne átállnék teljesen bio módszerekre. Néhány dologban már meg is tettem. Zöldséget június és október között teljesen biot eszünk. Te? Megveszed a boltit/piacit, amit jó néhányszor permeteztek, vagy megtermeli valaki a családban permetezés nélkül? Ugyanez a gyümölccsel, amit már fejtegettünk (2-3 permetezés a 8-10-el szemben).

    Igen, igazatok van abban, hogy a házi termelő sokszor károsabban/össze-vissza/bután permetez. De naívak ne legyünk, gazdálkodásban jóval többször permeteznek, mint Józsi bácsi a hegyen, csak valószínűleg akkor, és úgy, ahogy kell (ami amúgy nem biztos, hogy kell, lehet a fele is elég lenne, de nem akarja/nem teheti meg, mert a nagytermelő bizony tökéletes gyümölcsöt akar előállítani). A nagytermelő 2x lemosózza a fát tél végén és 1x ősz végén, lefújja monília ellen 3x a csonthéjasokat virágzásban, 3x tafrina ellen a barackot, 3x lisztharmat ellen az almát, nyáron 2-3x lefújja rovarölővel a fákat (fajtától függetlenül), vagy pl. a cseresznyét az érés előtt 2 héttel. De holnapig lehetne sorolni.

Új hozzászólás Aktív témák