Új hozzászólás Aktív témák

  • #31733248

    törölt tag

    válasz Tiédetis #32982 üzenetére

    Alig néhányan fogják lekapcsolni a termelést, országos szinten semmit nem számít.

    "Ha nem lesz háború, nem tudjuk mi lesz."

    De, tudjuk. Oroszország a világ legnagyobb nyersanyag exportőre, az EU pedig úgy próbálja őket szankcionálni, hogy szinte mindenből behozatalra szorul: gázból, szénből, olajból, egyéb nyersanyagokból, műtrágyából és élelmiszerből is. Az LNG eleve egy drága, tőkeigényes technológia, az infrastruktúrájának a kiépítése hosszú évekbe telik és sok milliárd euróba kerül. Az amerikai barátaink pedig - akik felé olyan "okosan" elkötelezte magát az Európai Bizottság - alapvetően fracking révén jutnak a gázhoz, ami szintén drága és értelemszerűen az európai árakat is jelentősen emeli. Éppen ezért évekre előre tudhatjuk, mi lesz: továbbra is nagyon magas lesz a gázár, ezzel összefüggésben az áram ára is. Teljesen logikus.

    Csak hogy világos legyen még valami: a legkörnyezetszennyezőbb szénerőműveket is az EU tartja életben azzal a politikai döntéssel, hogy orosz gáz helyett pl. indonéz szénnel termel energiát, Európa és az általa hirdetett zöld fordulat legnagyobb dicsőségére.

    "MFB hitel is támogatás a maga 0%-os kamatával, azt is finanszírpzni kell valakinek, még ha nem is te vagy az."

    Eh, még így is messze nettó befizetője vagyok a költségvetésnek.

    #32989 313313

    Munkaerő tekintetében egész Európa hatalmas szarban van, a probléma ráadásul egyre nagyobb. Gyakorlatilag a világ leglassabb fejlődési ütemű gazdasági övezete leszünk, méghozzá tartósan.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák