Új hozzászólás Aktív témák

  • maxika15

    tag

    Sziasztok! Adott egy 9 éves gép. A konfig: Alaplap: ASRock Prescott 800 Proci:Intel Celeron 2,60 Ghz VGA: Sapphire Radeon HD3450 512Mb DDR2 RAM: 1,50 Gb DDR1 400MHZ.

    Tegnap raktam újra a gépet, 4-5 évig nem volt használva, vga-t és ramot cseréltem benne, mert ami volt benne nagyon gyenge volt. Windows xp home edition-t raktam rá, természetesen sp3-at.
    Emlékszem 7-8 éve lett ki takarítva a processzor hűtőbordája, és nem lett rá kenve paszta.. Maga a ház belülről tiszta, nem poros, nem koszos, rendben volt tartva. A probléma az, hogy a processzor alapjáraton, erőltetés nélkül 70 fok felett megy. Újra fogom pasztázni ez egyértelmű, csak vasárnap van ezért nem volt nyitva üzlet. A gép egy picit lomha, lomhábbnak érzem a kelleténél, ez lehetséges a magas hőfok miatt? Youtube zenét,videót akadozva játssza le,böngésző sem az igazi, pedig emlékszem, hogy ez régebben nem volt ilyen, és akkor még csak 256mb ram volt benne. Az, hogy lassan nyit meg egy-két dolgot nem zavar, és tudom, hogy nem is lenne ezerszer gyorsabb, de az biztos , hogy ennél gyorsabbnak kell lennie. Azért ez nem egy jó processzor, sőt amin a windows van vinyó sem egy gyors vinyó és csak 40gb, bár az nem számít. Alkatrészt egyértelműen nem akarok hozzá venni mert nem éri meg, talán egy ssd-t, csak ahoz kell egy SATA-IDE átalakító mert a lapon nincs sata csati. Tehát a kérdés maga az, hogy miért ilyen lomha? A magas cpu hőfok miatt? Vagy a régi vinyó miatt? Vagy esetleg valami más? Olyat is hallottam régebben, hogy sokkal erősebb a VGA a CPU-nál és ez okozhat ilyen galibát. Még annyi, hogy nem formáztam le a vinyót amin a windows van, mert régi képek és egyebek vannak rajta amiket még le akartam menteni, tehát még lesz egy újra telepítés,formázás.

Új hozzászólás Aktív témák