Új hozzászólás Aktív témák

  • Swed

    csendes tag

    Sziasztok!

    Kis segítséget szeretnék kérni!

    Van egy Asus (A6Rp ap002) laptopom, ami: Intel Celeron M 440 (1,86 GHz, 533MHz FSB, 1024kB L2 cache) processzorral, 512MB DDR2 533MHZ RAM memóriával, ATI Radeon Xpress 200M 128MB osztott VGA-val van gyárilag felszerelve.

    Pár játékot szeretnék rajta futtatni. A hardverigényiben legnagyobb a Splinter Cell: Chaos Theory lenne, ami: alapkövetelményként 1,4GHz Pentium procit, 256MB RAM-ot és 64MB videókártyát igényel.

    Az ajánlott rendszerkövetelmény pedig 2GHz proci és 512 RAM lenne.

    Ebben kevéssel marad el a gépem... mégis ha behelyezem az eredeti játéklemezt, rögtön 100%-ra ugrik a processzor terhelése és túl sokáig nem bírok vele játszani, mert egy idő után (hol kevesebb, hol több, max. 60 perc) bejön a kék halál és rögtön újraindul a rendszer (Windows XP Professional service pack 2).
    Még akkor is ha játék elött kilövök minden futó programot, még a vírusírtót is, hogy a rendszermemóriát ne használja. És természetesen mindig 220V-ról használom a gépet.

    Igazából kezdő vagyok számítástechnika terén és nem tudom mivel lehetne vagy lehetne-e egyáltalán javítani a helyzeten, hogy normálisan fusson a game. (Egyébként 800x600 felbontáson szépen megy, nagyobbon is, de ott már lassul).

    BIOS beállítások a hardverekre vagy XP beállítással lehet-e segíteni?
    Túlmelegedés vagy hűtési gondok? Vagy a proci órajele kicsi? (1,86GHz!) Vagy az, hogy Celeron és nem Pentium?
    Talán a RAM túl kevés?

    A válaszokat előre is köszönöm!!!

Új hozzászólás Aktív témák