Új hozzászólás Aktív témák

  • BlacKSouL

    addikt

    válasz parandroid #51292 üzenetére

    Az úgy van, hogy az elmúlt évben mindig visszatettük ezeket a lapokat. Értelemszerűen legalulra, hisz az már kéznél volt, és arra tettük még az új felbontott csomag lapjait. Tehát ott logikus lett volna, hogy mindig ugyanazokat dobja így be, pont a legvégén kifogyás előtt.
    Csakhogy változtattunk a stratégián: azokat a lapokat, amiket kidobott, félretettük "jegyzetelésre alkalmas" pakkba. Azonban soha senki nem jegyzetel A4-es lapokra, így ezek folyamatosan gyűltek. Hisz az utolsó 2-6 lapot mindig kidobálta a friss csomagból is..
    Mivel én ülök a nyomtató mellett, a sok összegyűlt lap feltűnt, majd eszembe jutott, hogy a kidobott lapok visszarakhatók lennének. Mivel semmiféle sérelmi nyom nem lett rajtuk, alkalmasak voltak nyomtatásra. De a visszadobási arányok fennálltak a korábban kidobott lapok esetében, de ugyanakkor keletkeztek új kidobódott lapok akkor is, ha csak a frissen felbontott lapok kerültek bele, lásd fent.
    Magyarul akár friss lap került alulra, akár új, az utolsókat mindig kidobálta, ha kidobottat tettünk vissza, azt ugyanúgy kidobálta de nem csak a végén, hanem közészúrva is, lásd előző hsz-m, vagyis az lenne az egyedüli megoldás, ha mutatná az aktuális töltöttséget, és soha de soha nem hagynánk, hogy 10 alá fogyjon a tálca. Akkor a régi kidobált lapokat kidobnánk kukába, és soha többé nem keletkezne duplán-triplán behúzott lap, ami visszatéve is ugye...
    Tehát akkor lennének elfogyaszthatók ezek a már felgyűlt lapok, ha csak ilyet tennénk bele, és mindig visszatennénk a már nyomtatott lapot is, más sorrendben, így az üres kidobott lap valójában egy már nyomtatott lap lenne, a köztes korábbi kidobott üres lapra viszont minden 3.-ra nyomtatna. Így végeredményben elfogyna a sok összegyűlt kidobódott lap, és utána nem hagynánk kifogyni 10 alá.

    Remélem érthető. ;]

    Röviden mit akartam ezzel mondani: nem a papírlap vastagságától függ, hogy kidobja vagy nem, illetve a fűtőhengeren már átforgatott lapok valamilyen módon megváltoznak, ami miatt vékonyabbnak, vagy nem létezőknek érzékeli a gép.

    Aláírás (nem kötelező megadni)

Új hozzászólás Aktív témák