Új hozzászólás Aktív témák

  • gyapo11

    őstag

    válasz solti #173714 üzenetére

    Elsősorban a kényelem alapján döntök. Pl. a notebook sleepben van ha nem használom, mert a boot sokkal hosszabb idő lenne minden bekapcsolásnál. A tv is állandóan be van dugva, hogy távirányítóval kényelmesen bekapcsolható legyen. A beltéri egység szintén, a dvd-felvevő szintén, a hálózatról működő óra szintén. Szóval van nálam is bedugva eszköz, de nyilván minél kevesebb, annál kisebb a kockázata annak, hogy pont akkor fog kigyulladni, amikor nem vagyok ott.
    A töltő csak addig hasznos amíg tölt. Amikor tölteni akarok valamit, oda kell mennem és bedugni a töltendő eszközt, tehát a távirányítós kényelem nem játszik. Nem akarok egy sok lyukas töltőbe dugni mindent, mert egyrészt ha nincs mellettem akkor nem tudom használni, másrészt sokszor nem koppig töltök, hanem 80-90 %-ig, és ezt látnom kell az usb teszteren vagy az akkutöltőn. A szobámban is két helyen van(nak) töltő(k), az íróasztalnál és az ágynál, mindegyiket akkor dugom a konnektorba, amikor töltök vele.
    Harmadrészt sok ember nem méri meg az eszközeinek a fogyasztását kikapcsolt de bedugott állapotban. Némelyik egész csinos kis summát tud összeszedni a pár W-os elpazarolt energiával. 720 óra egy hónap, már a 2 W is 1.5 kWh és ez csak egy, ha van ilyenből 5 a lakásban, az már 7.5 kWh a semmiért, mert egy töltőt bedugni nem egy nagy munka, a végén kihúzni sem.

    menyország -> mennyország, akadáj -> akadály, jótálás -> jótállás, Iphoneal > Iphone-nal, kisuly > kisujj, csővet > csövet

Új hozzászólás Aktív témák