Új hozzászólás Aktív témák

  • koby11h

    aktív tag

    válasz fatpingvin #28045 üzenetére

    Valahogy én is így...
    Az is jó benne, hogy sokszor nem is kell hirdetni 1-1 itt hagyott alkatrészt, pl. memória, ssd, töltő, webkamera, proci... mert ilyen alkalmakkor meg tudom kérdezni, hogy esetleg +5-6k egy 8GB-os memória még a laptopba érdekli-e. Vagy az 500-as hdd-t lecseréljük-e egy WD Green-re, most lett kivéve karácsonyi laptopból mert ment helyette 1TB-os..., proci upgrade esetleg i5-re?
    Így a régi "vackok" sokszor még új életre kelnek, a beépülő gazdája is elégedett, mert elmegy a cucca jó helyre... én meg közben úgyis filmet nézek a sajátomon.
    Az meg, hogy jobbra-balra van még 1-1 laptop és néha hozzányúlok az nem dönt végromlásba... és gyakorlatilag mind kb. ismerősök, akiknek csinálom, valahol mindenkinek megéri.

    A rugalmasságra példa: elszállt mindenük a külső hdd-ről, családi fotógyűjtemény, vissza kellene állítani. Nem gond, csak a fat szállt el, a hdd felismerhető, csak formázni akarja. Megoldható, kb. 4-5 óra, amíg végigmegy, az én ssd-mre mentünk, aztán ha úgy gondolod, hogy minden meg van, akkor a hdd-re visszatoljuk.
    Ok, csak hát vannak rajta olyan képek is... hát akkor hozzál a hdd-vel nekem ásványvizet és pisztáciát, magadnak meg amit akarsz és közben nézünk Andor-t...
    Jött, hozott mindent, elindítottuk, közben megnéztünk 5 részt, aztán odaültettem a géphez és kimentem szendvicset csinálni. Mondta, hogy minden ok, gyors formázás, önteszt, másolás vissza, és végül a mentés törlése tőlem - full felülírás elindítva. Ezt szépen végig is várattam vele.
    A srác olyan boldog volt, két hét múlva hívott, hogy errefelé jön itthon vagyok-e, mondom ja. Erre hozott egy nagy doboz sütit, 10 fajta süti és torta. A felesége küldi, elmesélte neki, hogy milyen diszkrét voltam!! És majd küld hozzám mást is, ha "ilyesmi" gond lenne... Azóta ezt a srác két másik ismerősével/kollégájával is eljátszottam már... persze ennek azért van ára, de egy szervizben nem biztos, hogy így csinálnák végig.

    Ha volna sonkánk, akkor csinálhatnánk sonkás tojást, ha lenne tojásunk!

Új hozzászólás Aktív témák