Új hozzászólás Aktív témák
-
Andrew_31
Modder
Nekem a régi első és második rész a favorit.
Ez nem tetszett annyira.
Ez időben vajon mikor játszódik? A 3. rész után?
Mert a másodikba az autója teljesen megsemmisül.
Másoknak ez nem tűnt fel? Vagy csak engem zavar? -
Kozben megneztem az uj reszt. Nekem nagyon tetszett, vegig porgos, latvanyos, jok a karakterek, egy szavam sem lehet.

-
nofi
addikt
Nem szoktam moziban duplázni, de nekem ez annyira bejött (és feleségemnek is), hogy másodjára is beültünk a premier utáni héten rá.
Előtte én is újranéztem a részeket, szerintem is a 2. rész az etalon, a 3. részt pedig inkább nevezték volna máshogy (már ami a film második felét illeti).
Évek óta várok már egy rendes, tökös akciófilmre, ami nem erőltetett (pl. Expendables) és hogyan is fogalmazzam meg, "van benne anyag". Az összes díszletesnek megsimogatnám a buksiját, hiszen minden egyes jármű egy mestermű. Az akrobaták, az egyes stílusjegyek (pl. Bullet Farmer "haja", meg amikor a fogával lő), az eszement tempó, ami az üldözéses jelenetekben végig ott van. Az őrült valhallisták bizonyítási vágya, krómozás, nitro, robbanó lándzsák, a további adrenalinért felelős gitártémák, "kormány", mint harci szimbólum, egyszóval minden esélye megvan, hogy egy igazi kultbányává váljon a film (csakúgy, mint a második rész).
Ha valaki csak azt mondja nekem a film előtt, hogy egy kopár sivatagban, 2 órán keresztül folyik valami üldözés, kétszer is meggondolom, hogy beüljek rá (oké, anno a Párbaj tényleg ütött elsőre). Ezzel szemben szerintem minden képkockáról ordít, hogy mennyi munka van a filmben, minden borulás, ütközés, ugrás okkal történik és az egész valahogy egy folyamatos adrenalinbombaként hatott rám moziban.
A sztori talán egy picit gyengébb, mint maga a film megvalósítása, de ha minden igaz ez még csak a az első része az új trilógiának. Tény, hogy nem kimondottan Max körül forog a film, már-már feminizmusba hajlik néhol, de valahogy az Alien franchise is ettől működött. -
Akkor nézzük máshonnan a dolgot.
A kislány Max-nek szólítja. Nem tudom másnál hogy van, de az én lányom nem a keresztnevemen szólít.
Amikor a film elején megkötözve rohangál a folyosókon, akkor felvillan egy ausztrál bennszülöttnek kinéző szakállas öreg, egy lövedékekkel teleaggatott férfi(nő?), valami fogatlan vámpír stb. Azt mondják meghaltak miatta és hogy nem segített nekik.
Szóval nem. Szerintem nem a lánya. Valaki más.Szerk.
Hoppá!
Kikerestem az archívumomból az első filmet. Nem lánya volt, hanem kisfia! -
Az első részben a lánya még nagyon kicsi volt, szinte pelenkás. Ez a mostani lány valaki más lesz. Remélhetőleg a következő részben ezt is megtudjuk.
Ami nekem nem tetszett a régi sorozatban sem: Max rendőr volt és az ő lényét figyelve, mintha 10-15 év múlt volna el az első és a második(negyedik) rész között. A többiek számára pedig több generációnyi a "fejlődés".
-
Nordic
Közösségépítő
"Ki a tököm az a kislány akit Max állandóan behaluzik?" - Tippre azt mondanám, hogy a kislánya, akit nem tudott megmenteni. Időrendben kb az első rész után játszódhat a 4. rész, mintha ez lenne az új 2. rész. Egy minimális utalás volt az első részre még a film elején, egy pillanatra mutatják is, hogy elgázolják a lányát.
-
FLATRONW
őstag
Erről nekem az Agymenőknek az a része jut eszembe, amelyikben szó esik arról, hogy jó film az első Indiana Jones, de a címszereplőnek igazából semmi köze nincs a történet végkifejletéhez.
És igazad is van, én sem érzem azt, hogy ez a film róla szólna.
Nekem a régi részek egyáltalán nem tetszettek, de ez jó volt. Hogyha mégis fel kellene állítani egy sorrendet, akkor az a következő lenne: 4, 2, 1, 3. -
Eastman
addikt
Elég "feminin" az új rész. A Pokol Nagyijai.
Összességében beteg egy film, de valamiért tetszett. Hát, más a világ, más az igény mint az első rész születésekor. Sűrűbb, gyorsabb, zavarosabb minden.
(Pont illik ide a kolléga aláírása, miszerint "Már a jövő sem a régi."
) -
Egesz nap moziban ultel?
A 4. reszt ma estem nezem meg, arra mar nem emlekszem melyik tetszett a legjobban. 
-
kemotox
addikt
Az új rész igen is nagyon jó lett, és pont, hogy a robbanások valódiak. Nézegettem interjúkat Miller bácsival és nagyon sok mindent megcsináltak tényleg, ahogy kell. Immortan Joe kocsija például *tényleg* össze van rakva két Cadillacből, még a motorjukat is összehekkelték, nem csak a karosszériát.
Szerintem amit meg lehetett tenni 30 év után, azt meg is tették, és jól. Ha jól tudom már 98-ra volt egy forgatókönyv, csak nem jött össze a büdzsé. Pedig Gibson is benne lett volna.
Wasteland feeling megvan? Meg. Akció ezerrel? Azt hiszem meg (120 percből 100 tömény akció
) Elvetemült, beteg gonosztevők? Csekk. Két dolog ami furcsa, és valamelyest kifogásolható:
Max nem igazán főszereplő, valamint a kocsiját kicsit sajnálom, alig mutatják, és akkor is csak összetörik a gonoszok. Szóval azért Mad Max is, meg nem is.
Egy dolog van, amit viszont végképp nem értettem: Ki a tököm az a kislány akit Max állandóan behaluzik?Vannak jópofa utalások amúgy az előző részekre. Pl itt is van besülő sörétes (sőt, még az üres puskával fenyegetőzés is megvan), vagy az elején mikor rátetoválják a csávó adatait, akkor ott van az is, hogy "Road Warrior".
Syl sorrendje rám is érvényes.
-
petipetya
nagyúr
Meglepett, de mégsem lépett meg, hogy nektek is a 2. rész tetszett a legjobban.

-
Én a Mad Max-eket úgy láttam, ahogy anno megjelentek. Vagyis az első részt több mint harminc éve. Persze azóta sokszor újranéztem. És igen, szerintem is a második rész a legjobb.
A sorrend nálam:
- Mad Max 2.
- Mad Max 4.
- Mad Max 1.
- Mad Max 3. -
Még a 4.részt nem láttam de szerintem is a 2. a legjobb a 3 közül.
Mad Max 2 = Hibbant helikopteres ürge a lila zoknijában.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Új hozzászólás Aktív témák
- X13 Gen5 13.3" FHD+ IPS Ultra 5 135U 16GB 256GB NVMe magyar vbill ujjolv IR kam gar
- MacSzerez.com - 2020 MacBook Pro 13" Retina M1 / 16GB RAM / 512gB SSD / Astro / Garancia / Magyar
- Fitbit Sense okosóra - teljesen újszerű állapotú, fekete színben
- AZONNAL VÁSÁROLOK RTX 4090 és RTX 5090 videokártyákat! Akár nem működő, hiányos, sérült is lehet!
- MacSzerez.com - 2022 MacBook Air 13" / M2 / 8GB RAM / 256GB SSD / Starlight / Garancia
- Behringer B-CONTROL BCF2000 USB/MIDI kontroller
- Egérpadok, billentyűsapkák(keycapek), csuklótámaszok /ARCANE/DUCKY/GLORIOUS/
- Gamer billentyűzetek /Akko/Monsgeek/Asus/SteelSeries/Das Keyboard/Ozone/Deltaco/DE/EN/UK/Számlával!/
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B150M i5 7500 8GB DDR4 256GB SSD GTX 1050Ti 4GB Nbase Black Midi DeepCool 400W
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Összességében beteg egy film, de valamiért tetszett. Hát, más a világ, más az igény mint az első rész születésekor. Sűrűbb, gyorsabb, zavarosabb minden.
)

) Elvetemült, beteg gonosztevők? Csekk. Két dolog ami furcsa, és valamelyest kifogásolható: