Új hozzászólás Aktív témák

  • Aryes

    nagyúr

    válasz falco1 #10615 üzenetére

    Az oldalt azért ajánlottam, mert - a többivel ellentétben - nem keverik fogalmatlanul a Li-ionnal a Li-polimer akkut (elmondja, hogy a párna formájú az polimer), sőt, látható szétvágva is pár ilyen akksi.
    Képet én is tudok ide tenni:

    Ez egy iPhone 12 max pro akksi. Valószínűleg ők sem tudják, hogy mit kell a telefonba tenni. :U

    Mivel láthatóan nagyon hiányos a tudásod a témakörben, tisztázzunk pár dolgot:

    - A 4,2V nem egy hallgatólagos megállapodás eredménye, hanem az akksi ~4,25V-nál magától lehatárol. Hiába próbálod 4,4V-ra (vagy 4,35V-ra) tölteni, nem képes erre a szintre felmenni, illetve azt órákig megtartani, károsodás indul be, elkezd melegedni, zárlatos lesz, majd egyre több áramot vesz fel, végül kigyullad. Nemhogy 200-szor nem tudod ezt megtenni, hanem már másodszor sem.

    - A 4,43V li-po akksi 4,2V-ra töltve nyilván több ciklust fog bírni, tekintve, hogy az kb 70%-os töltöttség. Ezzel szemben a tesztben 3V-ig merítették, ami a li-po akksinál mélymerítést jelent, szóval ebből a cikkből nem tudom mit lehet elhinni és mit nem. :U

    - Az, hogy egy akksi 4,35V-ra van töltve műszer szerint, korántsem jelent 100%-os töltöttséget, már 70% körül beáll a max feszültségre. Javaslom ismerkedj meg a li-ion akkumulátorok töltési ciklusával, úgymint CC és CV szakasz.

    A többiek kedvéért off-ba teszem, meg már én is unom. :U

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák