Új hozzászólás Aktív témák

  • Fecdzo

    senior tag

    Sziasztok!

    Nem sokára végzek a vérnyomás ellenőrzéses tesztemmel. A 100 db órával végzett mérést vérnyomásmérővel is ellenőrzöm. Jelenleg 88-nál állok.
    Azt gondolom, hogy túlzottan sokat nem fog már változtatni az a 12 adatpont, de azért megvárom. Addigis a főbb következtetések a következők:

    - Az óra szisztolés és diasztolés értekei között az együttmozgás nagyon szoros (88%), ugyanez a mérővel 55%. Ez figyelemre méltó! (szerintem inkább baj)
    - Az óra szisztolés értékei ugyanazon mérős értékekkel csupán gyenge kapcsolatot mutatnak. A szisztolés kapcsolat 22% a diasztolés 17%. Ez azért baj mert a tendenciákat gyengén képes nyomon követni és random nagyobb hibákat ejt, azaz ha kicsit vagy nagyot mér az óra, nagyon nem biztos h valójában is kicsi vagy nagy a vérnyomás!
    - Egy bizonyos értéknél kisebbet nem mért az óra eddig. Ennek szerintem a havi kalibrációhoz lehet köze, kvázi lockolhatja a vérnyomás értékeket az alapján...talán...
    - Önmagában az óra vérnyomás értékei sok hibát tartalmaznak, azok korrekcióra szorulnak, hogy értelmezzük őket!

    - A korrekciókkal sikerült csökkenteni az óra mérési hibáját!
    - Magasabb vérnyomás tartományokban több hibát tapasztaltam, alacsonyabban kevesebbet, de ez sem feltétlen lineáris, de használható információ a korrekciónál!
    - A vérnyomás tendecia változások nehézséget okoznak a becsléseknél. Nekem ezalatt a 88 mérés alatt folyamatosan jött le a vérnyomásom, így több alacsonyabb értéket mértem, a magasabbak modellezése így kevésbé szignifikáns!
    - Az átlag vérnyomás értékének becslésére, korrekcióval az óra meglehetősen pontosnak mutatkozott!
    - Elég biztosan kijelenthető, hogy egyéni modell és ez által egyéni korrekcióra van szükség
    - A széles tartományú vérnyomás ingadozásokkal kifejezetten rosszul birkózik meg
    - Ergo azok tapasztalhatnak "pontos" értékeket akiknek relative alacsony/normális a vérnyomásuk és az nem nagyon ingadozik.

    Eddig ennyi, a pontosabb számokkal visszajövök 12 mérés után.

    fulekitrading.wordpress.com

Új hozzászólás Aktív témák