-
Fototrend
Új hozzászólás Aktív témák
-
bul07
nagyúr
válasz
Keef_Lee
#7691
üzenetére
Ez meg időben sokkal több
Így most 25perc alatt megvan minden úgy hogy az első 11-13 percben nem kell csinálni semmit.
Úgy szoktam hogy mirelit hasáb a airfryerbe, 11-13percig nem nyúlok hozzá addig csinálok bármi mást, aztán megrázom és elkezdem előszedni a serpenyőt meg a húst majd 10percel a hasáb vége előtt elkezdem sütni a húst. És kb 25-27perc alatt kész vagyok majonézzel eszem.
A megoldás két gép használata lenne de azt meg nem bírja el a hálózat, mert amúgy 3db gépem van
#7693 Beni2360
Igen olyat sütöttem én is és volt az alufólián folyadék, nem sok de volt, és simán lehet hogy valami olaj volt de volt.
#7692 Keef_Lee
Hát nekem az ilyen tekerő gombos megoldás furi, főleg ha vannak érintőgombok is akkor minek kellet tekerő
Kivehető kosaras ha jól kerestem
Innen [link]
Két kép[link] , [link] -
féldekás
aktív tag
válasz
Keef_Lee
#6506
üzenetére
Igen, attól még lehet jó, annyira nálam sem volt szempont, hogy minél nagyobb teljesítmény legyen.
Gondolkodtam a rácson, végülis élére állítani sehogy sem lehet a húst, nem tudom ezt hogyan gondoltam.
Esetleg akkor, ha a rács közei pont a hús vastagságával egyeznek meg és megszorulna.
A mikróhoz járt egy grillrács, amit be tudnék fogni a fritőzhöz, de nem tűnik ideálisnak.
Aliexpressen nézelődtem és láttam egymásba rakható apró rácsos tálcákat, ez lehet jó megoldás?
Ilyenkor nem gond, ha nem forgatom meg a húst? -
jozsi252
veterán
válasz
Keef_Lee
#6461
üzenetére
Köszi, Pennyben akkor szétnézek. Szoky videóiban szoktam látni hogy azért ő is szereti fújkálni a kosarat olajjal, nem gondoltam hogy annyira rá tud égni hogy ne lehessen letakarítani.
Amúgy érdekes mert a kézikönyv azt írja hogy amikor ki be kapcsol a fűtőszál akkor csipogás jelzi ezt. Na most első alkalommal ment egy 20 perc 200 fokos kiégetés és ott az elején meg a végén csippant 5x és kész, közben nem.
Illetve pontosan nem tudom de bekapcsolás után egy kicsivel volt egy csippanás, ez lehetett az hogy elérte a hőfokot? De ez kb 1 perc lehetett a készülék bekapcsolása után.Van itthon nagyon frankó bőrös császár, hétvégén fel is avatjuk a gépet.
Szeretjük még a baconos sajtos virslit, a pácolt csirkemellet, fagyasztott péksütikre is nagyon kíváncsiak vagyunk, meg még van 1-2 amivel így hirtelen ki akarjuk próbálni. -
bul07
nagyúr
válasz
Keef_Lee
#6419
üzenetére
Na csak összejött a kép
Siguro AF-R550 kosara, kb 14hónap után
Nem tudom mennyire látszik a kopás
Most azon gondolkozok hogy erre él e a garancia, mert amikkor rendelve volt ingyenes volt a Azonnali termékcsere garancia, így ha vonatkozik a garancia rá akkor elméletileg küldeniük kell egy újat
-
bul07
nagyúr
válasz
Keef_Lee
#6392
üzenetére
Hát ez nem jött össze, tegnap este kiment a fejemből, most reggel meg megcsúsztam és nem volt időm.
Így majd csak holnap tudok képet csinálni ha otthon leszek.(Nem igérem hogy reggel felé mert akkor kómásan mindent nehéz fejben tartani.)#6415 Essej
Még milyen jó is lenne ez a 86eurós ár ha nem 410környékén váltanák hanem a sok évig standáló 330-350 közöttin. -
bul07
nagyúr
válasz
Keef_Lee
#6392
üzenetére
Megpróbálok ma képet lőni ha nem felejtem el
Reggel jöttem haza 24órából, aludtam vagy 3órát, nem szabad többet mert akkor este nem tudok aludni, mert holnap reggel fél hatkor megint megyek 24órára. És így most szétszórt vagyokHasábot én is airfryrben sütöm, csak a mirelit húsoknál hozzáad az ízhez ha olajban sütöm ki, nagyon észre lehet venni hogy mibe sül.
-
bul07
nagyúr
válasz
Keef_Lee
#6324
üzenetére
Meg is, én nagyon burgonyás vagyok, kicsi hús sok burgonya
Ha valahol veszek gyros tálat tuti az lesz a bajom vele hogy kevés lesz a hasáb
Nálam ilyen a Gyros tál sok hasábbal zöldségek hús meg egy kevés
.....................................
Ahhoz a témához hogy mi mennyit fogyaszt sütés közben
Előre berakom
Siguro AF-R550Olyan 800-900g mirelit hasáb sütése, előzetes melegítés nélkül
20perc, 200°C
0.396kWh fogyasztott [kép]
Legnagyobb pillanatnyi fogyasztás 1644W[kép]
Tehát egy ilyen periódus ~12Ft, ha belefér a normál árazásba, ha nem akkor ~24Ft
Bár az is igaz hogy most ezt a hasáb mennyiséget 33percig sütöttem, ha jól rémlik 0.485kWh lett a végeMa méregetem az új kombinált tűzhelyünket üresen, első kiégetés
Electrolux LKK520001W (videó [link])
1830W-os a sütője, és nem is nagy méretileg(legnagyobb fogyasztás, idő, össz energia fogyasztás)
Alul felül sütés : [kép] , [kép] , [kép]
Innen már meleg gép volt így ezt figyelembe kell venni
Felület pirítás(felülről melegít) : [kép] , [kép] , [kép]
Alsó sütés: [kép] , [kép] , [kép]
Hőlégkeverés alsó felső fűtéssel: [kép] , [kép] , [kép]Lehet értelmezni a fogyasztási adatokat
Azt azért hozzá kell tennem hogy sok ilyen elektromos sütő teljesítménye nem ilyen kicsi, például ami még ki volt nézve Gorenje az 2800W-os volt 53%-al nagyobb
(azért nem a Gorenje lett mert azt már nem bírta volna el a elektromos hálózat) -
-
-
ernyo15
csendes tag
válasz
Keef_Lee
#4299
üzenetére
Ez mind jól hangzik, egészségetekre.
A visszapuhulásról: látod hamar rájöttél hogy vissza lehet tenni rövid időre.
Ha krumplit és húst sütök a krumplit majdnem készre sütöm, utána megsütöm a húst majd a hús után visszateszem a krumplit 3-4 percre, így mindkettőt melegen ropogósan tudjuk enni. -
válasz
Keef_Lee
#4114
üzenetére
Ebből a "gyakorlati tanácsokat" és az "ötleteket" hiányolom egy kicsit, a "recepteket" meg nagyon!
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
A címet módosíthatom!
Amúgy ha valaki vállalna topikgazda-ságot, kezelhetné a topikot, Összefoglalót is írhatna, plus gyakorlati tanács, ha receptet ír be valaki, érdemes külön sorba írva megcimkézni a hsz-t a kereshetőség miatt...# sültmalacfüle
De ha már odáig jutunk egy PH fórumon, hogy FB csoportot javasolnak, ott szoktam elveszíteni az érdeklődésem.

-
Breki
veterán
válasz
Keef_Lee
#4114
üzenetére
Receptekért inkább ajánlom ezt a fórumot, én is inkább oda rakom fel a kész ételek képeit
[link]
Illetve ha jól emlékszem így fejből van külföldi fórum is kb 50.000 taggal.
Előbbinél pont most volt szó a sült krumpliról
[link]
SárgaburgonyaFelvágtam mint a steak burgonyátMinimális, de tényleg, épp hogy csak bevonja a krumpli cikkeket annyi olajat permeteztem rá. Sültkrumpli fűszerkeveréket szórtam rá. Program szerint 1x15 perc 200*c2/3 időben megráztam.
Hozzászólás
Én fűszeres burgonyát szoktam házilag készíteni. Megmosom őket,és hejastol mikroba tegyem 6 percre. Ha kicsit hűlt,nagyobb kockákra vágom,egy tálba be,rá frissen őrölt bors,so,fokhagyma és rozmaring ehy kevés,és pici olajjal meglocsolom. Összerazom és pár perc után sütés! Egyrészt nem kell sokáig sütni,másrészt belül tuti nem lesz nyers!
Nekem főleg Batátás próbálkozásaim voltak.
[link] -
válasz
Keef_Lee
#4120
üzenetére
De pontosan 76x25 mm-es legyen, mint a Cosori recectben! Se több, se kevesebb!
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Egyébként pont amiatt szoktam videókban/receptekben vadászni a hőfok+percet, mert azt be tudom állítani magamnál, míg egy "Válasszuk ki a French Fries menüpontot"-tal nem vagyok előrébb. Bár pont ilyen van kb minden gépen, de jobb szeretem én felügyelni a dolgokat. A hasábburi kb az egyik legérzékenyebb kaja. Jártam már úgy, hogy ugyanúgy előkészítve, ugyanolyan hőfokon, ugyanannyi ideig sütött krumpli nem sült át úgy, mint egy hetekkel előrre vásárolt másfajta. Fűszert a krumplira én nem szoktam tenni sütés előtt, hanem kivételnél szórom meg.
Szerk: +1 az áztatásra
-
Vérboci
addikt
válasz
Keef_Lee
#4120
üzenetére
- 1kg krumplit pucolom (vagy nem, ez krumpli és kedv függő)
- cikkekre vágom, csak úgy ahogy sikerül
- átmosom, konyharuhán leszárítom
- 2-3 evőkanál olajat öntök rá, összeforgatom
- 15 percig 150 fokon, majd 15-20 percig 200 fokon sütöm
- alkalmanként átrázom (5-8-10 percenként, amikor éppen arra járok)ma pont ez lesz ebédre, csevapcsicsa mellé
most nagyobb krumplikat hoztam fel, mert könnyebb pucolni, úgyhogy a cikkek is durvábbak lesznek [kép]
-
válasz
Keef_Lee
#4114
üzenetére
Egyébként tök általánosan youtube-ot tudom javasolni. Szoky, Streetkitchen, gastrohobbi és random egyéb csatornákon is vannak jó ötletek (illetve hőfokok-percek). Illetve vannak jó dolgok NutriU appban is, nem szükséges hozzá Phillips gép. Ha az alapokat innen lelesed, akkor már ki tudod szemezni a neked tetszőket/beváltakat.
Nemrég ez próbáltam ki és nagyon finom:
sajtos baconös csavart
-
Vérboci
addikt
válasz
Keef_Lee
#4114
üzenetére
egy receptet leírni időigényes. de egyet választhatsz. mit szeretnél sütni? azt beírom.

- sült krumpli
- gyümölcsös piskóta
- sült csirkecomb
- grillcsirke
- hurka, sült kolbász
- sült császár
- zsemle
én ezeket csinálom rendszeresen. meg fagyasztott dolgokat, de ahhoz minek recept. -
bul07
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
- Spórolós topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Filmgyűjtés
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- Meghalt a Windows 10, éljen a Windows 10!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Rocksztár lehet a ChatGPT-ből
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3521
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 256GB Blue Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3506, 92% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! MSI SUPRIM X RTX 3070Ti 8GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest

Tudnátok ebben segíteni aki tapasztaltabb airfryer-es?

Esetleg akkor, ha a rács közei pont a hús vastagságával egyeznek meg és megszorulna.
Szeretjük még a baconos sajtos virslit, a pácolt csirkemellet, fagyasztott péksütikre is nagyon kíváncsiak vagyunk, meg még van 1-2 amivel így hirtelen ki akarjuk próbálni.





