Új hozzászólás Aktív témák

  • K82

    őstag

    válasz Y72 #11145 üzenetére

    Mi a jó az NFC-s fizetésben?
    Baromi kényelmes, csak előkapja a telefont az ember, odatartja a terminálhoz és már kész is vagy - és még PIN-t sem kér 5000 Ft felett. Bénázni nem igen szoktam, tudom hol van az NFC chip a telefonban, így nem gond megfelelő helyre tenni. A telefon szinte mindig kéznél van, nem kell keresgetni.
    Biztonsági szempontból sem rossz mert nem tudják kiolvasni a kártya adatait (csak a fizetéskor aktív), nem úgy mint egy sima paypass-os kártyánál. Mivel 5000 alatt nincs pin, akár egy mobil olvasóval is lehet szépen csipegetni az egyenleget anélkül h észrevennéd - szerencsére nem annyira elterjedt ez a fajta turpisság. Viszont biztos ami biztos alapon RFID-blokkolós tárcában hordom a bankkártyámat. BKV-s automatából is nyugodtabban veszek jegyet így h a Simple van beállítva.
    Van bankkártyám, de az Unicredit elég "béna", netes fizetésre pedig nem használom mert sajnos nincs virtuális kártya opció. Inkább beraktam egy Curve kártya mögé amit egy kattintással tudok aktiválni és letiltani, így a biztonságos vásárlás is letudva.

    Pixel / OnePlus Pad

Új hozzászólás Aktív témák