Új hozzászólás Aktív témák

  • Neck

    veterán

    válasz mikrofon #25424 üzenetére

    Az árakhoz meg annyit hogy ki lehet keresni az adatokat és abból kiderül hogy Európa területén kevés ország van már ahol kevesebbet keresnek az adott szinten mint nálunk --> Ez óriási tévhit, én kint élek, és elég jó poziban dolgozok - az a szint, ami el van hitetve otthon, mint jövedelem a becsületes munkáért, illetve az a szint, amit a középosztály itt keres, köszönöviszonyban sincs egymással :) Gondolok itt arra, hogy 3 hónap alatt spóroltunk össze egy néhány éves használt autóra valót...

    Ez tényleg nem ebbe a topicba való, de hogy releváns legyen: én megengedhetném magamnak, hogy A7M3-al fotózzak, még úgy is, hogy nem céges játszósdival hozom el sokkal olcsóbban, de olyan családból jövök, ahol megnézzük, mire adjuk ki a pénzt - és egyszerűen sajnálok 1 millát benne tartani egy olyan szettben, amiben tudom, hogy magasan én vagyok a limit. Még az A6000 esetében is, nagyon messze vagyok attól, hogy kiaknázzam a benne rejlő lehetőségeket, pedig nem automatában fotózok. Felfogom hobbinak, és arra nekem bőven jó. Így is elég drága hobbi. Persze nem sajnálom az időt csinálni egy csomó expót vele, és fejlődni. Ettől persze megértem azokat is, akik 1 millás bringával mennek el a boltba, de én nagyon nem ilyen vagyok. Inkább elutazom a különbözetet, és ott fotózok annyit, amennyit bírok, úgy érzem, számomra ez a fejlődés útja.

    Ha egyszer eljutok odáig, hogy világosan érzem a szettem határait, akkor lépek felfelé maximum, ha tényleg szükségem lesz rá.

    Vagy hogy másképp fogalmazzam meg: Egy A6400 + 18-135 kombóval egy koca családi fotós szintjén kb ugyanolyan fotók készülhetnek automata módban, a szett maga kisebb utazni, és pontosan feleannyiba kerül - az AF meg elvileg még gyorsabb is.

    [ Szerkesztve ]

    An α beta user... "A pokol szerintem egy végtelen IKEA áruház, az örökkévalóságig bolyonganak a kárhozott lelkek a Boysenbar alátétek és az Almaröd tükrök közt"

Új hozzászólás Aktív témák