Új hozzászólás Aktív témák
-
dante3
addikt
Sziasztok! Milyen webcímen lehet megnézni,hogy felvételt nyert-e egy bizonyos suliban az egyik ismerősöm?Köszi előre is!
-
buci_
tag
nekem lenne egy olyan kerdesem, hogyha most vagyok 10.es gimiben, es valoszinuleg augusztusban elrepulok 10 honapra spanyolorszagba.. na es ezutan hogyha a regi osztalyomba szeretnek visszakerulni kellene egy ''különbözeti'' vizsgát tennem vmikor kovetkezo ev augusztusaban.. de mivel szamitanak a 3. es 4. evvegi jegyek akkor a 3.os bizonyitvanyomba az kerulne amit kaptam a kulonbozetin? mert az nem biztos hgoy idealis lenne, inkabb azt mondom nem szamit az az egy ev, meg max. megismerek meg 40 embert...
vki errol tud vmi bovebb felvilagositast szamomra? -
Tithian
őstag
A matek érettségivel kapcsolatban valami nem világos nekem.
Az eddig kiadott minta/próbafeladatsorok eléggé könnyűek voltak (mármint a középszintűek), ha ennyi lenne csak ''élesben'' is, csupa ötöst írnának a diákok.
Ugyanezt elmondhatnám magyarból is, gondolom, ennél azért többre kell számítsak. Vagy csak túlbecsülöm a követelményszintet? -
Tithian
őstag
Lassan itt a félév, egyre jobban tetszik ez a kétszintű rendszer
Ha ötös a felvételi tantárgynak számító érettségi tantárgy (egy v. kettő), a szerzett pontok duplázásával eszméletlen pontszámot el lehet érni. Mivel ekkor nem számít a többi tantárgy, lehet engedni a nadrágszíjon
Habár többek között emiatt is jelentősen emelkednek a ponthatárok, a tanulók valószínűleg nem táltosodnak meg. Amit helyeslek a rendszerben az az, hogy nem lehet pusztán kiváló érettségivel lehet közel max. pontot elérni, ahhoz bónusz pontok is kellenek. Azokat pedig nem az adott iskola jóindulata szabja meg. -
na valaki valami újonságot?
-
buci_
tag
válasz
[DoN]$[LeoN] #209 üzenetére
koszi szepen
vegas 4.0..
eleg sok otlet noveremtol szarmazik en meg voltam a kivitelezo
most jottem haza pozsonybol..
nincs olyan messze.. csak kar hogy nemtok szlovakul -
hungeek
senior tag
megvolt a DFT évnyitóm.... heti 1x2 óra szeminárium + 4db összefoglaló nagyelőadás az első félévben amit Száray tart. Nem fogok unatkozni....
-
carvelino
csendes tag
Sziasztok! enmeg most leptem 1. nagygimibe (4+8as rendszer, 9. osztaly), es az oraszámaim:
h:8
k:7
sz:7
cs:7
p:5
--> ez normális???? -
[DoN]$[LeoN]
tag
válasz
[DoN]$[LeoN] #209 üzenetére
Jó a busz! Tipikus osz.kirándulasos
-
hungeek
senior tag
kezd elegem lenni.... kurva sokat kellene tanulni de teljesen ki vagyok állandóan fáradva és nem megy....
pedig muszáj és jövő héttől kezdődik még az előkészítőm is töriből....
-
hungeek
senior tag
''sztm pont ez az a kor amikor teljes mertekben leszarod mert 'buli van'''
hát én speciel nem, és a haverok sem szarták/ják le. Már mindenki 10.-ben képben volt hogy hova akar menni.
Amúgy én pl idén már igazán csak törit és matekot tanulok, a többire magasról teszek... magyarból az írásbeli nulla, egy próbafeladatsort nulla készüléssel és tudással 80%-ra írtam meg, ezt a szóbelin csak nem rontom 3-as alá...
Még van ilyen tárgyunk hogy biosz,olasz,hittan,(tesi) hát ezekből idén még egy betüt nem tanultam, nem is fogok, csak megbukni nem szabad
[Szerkesztve] -
buci_
tag
mi meg most elő-erettsegire keszulunk.. kozepfoku nyelvvizsgat lerakjuk (angolos osztaly) akkor kivaltottuk az emeltszintu 5osunket.. -1 tantargy.. szal ez azert jo.. csak eleg szar hogy mar 10.be azon kell filoznod hogy hova menjel tovabb...sztm pont ez az a kor amikor teljes mertekben leszarod mert 'buli van'
..
(ha ezt mar irtam volna akkor sry..) -
duracell89
senior tag
Jár innen valaki a Bp-i Kölcsey gimibe?
kúl pléjsz
-
hungeek
senior tag
én megnéztem
tetszett!
Ma csak 4 órám volt (amiből 1en filmet néztem, egy lyukasóra volt és 2-t végigaludtam/rajzoltam) szóval kurva korán hazaértem.
Pénteken sportnap lesz amin aktívan nem veszek részt csak passzívan, aztán haverral és barátnőjével elkezdjük csinálni a szallagavatóra a képvetítést ami a a táncunk előtt lesz kivetítve. -
hungeek
senior tag
nem volt züllés... sajna most szedek egy gyógyszert /még egy jó ideig/ ami mellett nem tanácsos /szabadni szabad, de nem használ/ alkoholt inni, legalább is 1-2 üveg sörnél többet nem
Szombaton lesz az ELTE-n töri emeltérettségi előkészítőm évnyitója... baszki szar év lesz látom előre, állandóan törit fogok tanulni /matekot nem kell tanulni elég ha feladatokat oldok, magyarból leszarom a dolgot, infóbóló leszarom a dolgot, angolból nyv-m van/ és májusra a fülemen is évszámok fognak kifolyni... -
buci_
tag
''kiruccanás''
btw nalunk is volt egy ilyen 7-8-ban hogy felmegyunk bpre de aztan kiharcoltam hogy nem..
o.kir eleg zullott volt?
ma kikaptam a fizika tzmet... 16% !
ezert szepen elmentem dokinenihez (mert hetvegen megfaztam) ->egy-ket kuc-kuc es dádha ugyhogy a heten pihenes... szombaton vilagkupa
[Szerkesztve] -
hungeek
senior tag
nem pécsi... Budai Ciszterci Szent Imre Gimn. (pécsen jártam a 7.-8.at a lajosban, aztán felköltöztünk családdal)
amúgy tegnap jöttem meg egy 4 napos felvidéki oszt.kirről, ami az utolsó közös többnapos kirándulásunk volt... nagyon gyorsan eltelt ez a pár évés imádom az osztályom /igaz hogy 2 barátnémmal és egy haverommal megyünk még 3 hét múlva Párizsba egy hetes kiruccanásra
/
-
buci_
tag
nah vegre sikerult a videot megnezni
teccet, ehm.. ez ugye nem pecsi suli?
egyebkent nalunk az a szokas, hogy evvegen van a 9.eseknek egy musor..
''bemutatkozunk'' .. hat mi egesz evben kamerazgattunk, de vegulis csak az ELSŐ o.kir-t vagtam ossze..nekem teccikkernek szepen velemenyt
Bővebben: link
minoseg nem valami jo, de nem hiszem hogy szamitana, hogy felismeritek-e az arcokat(40MB)
-
piccike
csendes tag
Bazsesz
ez komoly
Ügyeletes jo tündér? Ehh az csak én lehetek
-
tibboh
csendes tag
látod igy lekoppintalak geca
ennyi vagy -
-
ügyes vagy!
-
Bazsesz
őstag
válasz
_Volkovy_ #162 üzenetére
Na én meg suliba se járok, de már van egy karóm makroökonómiából
Egyszer voltam bennt egy osztályfőnökin az évbe még csak
Amit tavaly megírtunk próbaérettségit, azt ki kellett volna osztani év végéig. A többiek megkapták most évelején, de az irodalomtanárom persze, hogy még nem osztotta ki.
Aztán kitalálták most erre az évre, hogy mivel túl sok színt kitaláltak már a gyerekek, ezért a ballagási ruha CSAK fekete lehet. Király lesz 80 fokos melegbe feketébe ácsingózniRemélem még kitalálják, hogy fekete ing, meg nyakkendő.
Ezenkívül pénteken mamásbabás szülői értekezlet lesz (gyengébbek kedvéért: 1 szülő meg a fija/jánya)80-an hogy fogunk elférni a terembe
Ofex szerint majd mi állunk ott háttul, a szülők meg ülnek
De ez azért lesz, hogy megbeszéljük a ballagási ruha színét, ami ugye CSAK fekete lehet
Ezenkívül le fog cseszni minket a számvitel doga miatt, ami mindenkinek karó lett (kivéve nekem -> nem írtam meg
). Erre mi értelme van elmenni? Ruha úgyis tökmind1, hogy mit mondunk, mert megvan, hogy milyen színű lehet, egy rohadt doga miatt meg felesleg menni. De anyámnak is mennie kell, meg nekem is, mert különben én leszek a gonosz
Piccike: Nem tudok róla, hogy gonosz lennékÉn egy kedves, aranyos, kisfiú vagyok, akit simán ki lehetne nevezni ügyeletes jótündérnek
Most az, hogy pszihésen kicsit megzavarom őket az nem nagy dolog
-
lol2
-
piccike
csendes tag
Hmm azon gondolkodom hogy eléggé nem megy az élet vagy csak én érzem igy
Nah mindegy holnap délelött is remélem itt leszek mert hmm nincs sulim mert a tanárok kirándulnak (remélem egy erdőbe mennek és eltévednek vagy felfalja őket valami)
szal majd holnap talán leszek
puszoka -
buci_
tag
a video tovabbra se jo.. pedig szaros mpeg..hm..
-
buci_
tag
biztos ami biztos.
most ujra leszedem..
hungeek:
a osztalynevsort meg nem felejtettem el, csak rohadt keves idom van mostanaban.. -
buci_
tag
vki segitsen!
mert nemtom megnezni azt a videot?
egyebkent kettes lett a matekom!!!
[Szerkesztve] -
buci_
tag
nekem meg vmi práblem lepett fel a videolejatszasa teren..
meg a csipogasig oke, egyebkent meg szurkeseg ha beleporgetek meg kifagy a progi.. -
hungeek
senior tag
amúgy én már önként feleltem töriből, ofkorsz 5ösre
tesiből megint alkotok: eddigi 3 órából 1-en tesiztem(igaz ma csak azért nem mert nem bírok hajolni mivel hétvégén egy üveg Garrone után leestem az ágyról, vagy legurítottak, nem emléxek
)
és ma beszélte egy számtech tanárral aki aszonta csak akkor érettségizhetek ha lesz 11.-es és 12.es évvégi jegyem, ergo kéne külön osztályozóvizsgát tennem... hát ez suxxx, nem mert tnaulnom kell, mivel anélkül is megy a dolog de még ilyen osztályozóvizsgához nincsen kedvem....
[Szerkesztve] -
Gergello
addikt
ph-ról nem jár vki véletlen Déri Miksába 9.be?
rajtam kivűl -
_Volkovy_
nagyúr
Csontig benyalunk a matektanárnál,ez az ezévi recept..Ja meg imádkozom érettségi előtt
Kaptam egy ötöst angolból,bibííí -
piccike
csendes tag
Gonosz vagy tudsz rola?Amugy nálunk minden fiu aki votl golyataborban mki mondta h ilyen jok a csajok meg mittom én bejöttek és én nem tartom magam egy szép nőnek de nálunk ezerszer szebb vagyok
A legdurvább odatipeg ma hozzám egy 9.sz-es csaj és elkezd mosolyogni mondom neki h te most lány vagy fiu párti vagy és elkezd nekem ott az életéről mesélni h neki 1 éve 26 éves barátja van meg ilyenek jahj mondom ez hihetetlen...
Végülis a tesitanárom bekaphatja a bokámKi akar vinni a ligetbe elhajtom
Nah jo nem leszek ilyen kegyetlen
Holnap tessék szurkolni angolbol irunk
Amugy meliyk suliba jársz?MOst vagy 11?És miért nem mész te suliba? -
Bazsesz
őstag
Én nagyon sajnálom a 9-eseket. Még nem találkoztak velem
Az meg gond. De fognak, mihelyst megyek suliba, ami jövő héten esedékes
Akkor majd nem fogom őket sajnálni.
Bár azt mondják, hogy elég tré a 9-es csajfelhozatal...Legalább annál jobb lesz szivatni
Csajokat meg lehet szivatni a mellleesős viccekkel
Üdv: balu -
-
lorcsi
veterán
Még be se iratkoztam a De-MFK ra
)) majd holnap
Totál káosz van a suliba & rühellem az egészet!!! -
buci_
tag
ahh.. sikerult egy k. nagy tz egyest irnom matekbol. tavalyi anyag. kicsit 'elmatekoztam'
a videot megmost szedem
[Szerkesztve] -
Bazsesz
őstag
No, kinek hogy izlik a suli? Van itt olyan, aki most ment 9-be? Neki milyen volt a barátkozás a 3-osokkal, illetve 4-esekkel?
Ha minden jól megy, jövő hét utáni héten már megyek én is. De addig még itthon végigpunnyadva szétunom a fejem.
Üdv: balu -
válasz
[DoN]$[LeoN] #150 üzenetére
jó a kép de ,hogy jön ide?
-
[DoN]$[LeoN]
tag
Annka mondom aki most megy 3.-ba! Elég szeptemberre bejelentkezni elő-érettségire, mert akkor is lehet..
És ugyanugy emelt-szintu ötös érettségi... CSak van még fél év a nyelvvizsgára gyűjteni..http://web.axelero.hu/iginotus/PICT0353.JPG
-
piccike
csendes tag
Mki milyen vidám hogy elekzdödött a suli
Én jol inditottam az évet egy honapos tesi felmetéssel,mert a kezem kicsit bibis
De a tanárnőmet ez végképp nem izgatja ugyanugy kell mindent csinálnom és még ki is visz a ligetbe futniNa de sebaj ennél már csak jobb jöhet
-
hungeek
senior tag
hát nagyon beindult a suli... semmi nyoma hogy 2 hete még vakáció volt...
egyik senior csinált egy videót a matekóránkról, irtó profira sikerült, gondoltam megosztom itt
Bővebben: link
jah igen, a szépséghibája hogy 90 mega
(én is rajta vagyok a videón, hosszú haj-szakáll-bajusz kombóval)
[Szerkesztve] -
nekem még nincsen jegyem szerencsére
-
buci_
tag
2. foldrajz orai TZ sztm lesz egy 3as es egy 4es.. talan ..
holnap meg nem megyunk suliba.mar meguntam
-
na kinek van már jegye?
nekem még nincs szerencsére de a jövő héten már biztosan lesz...
[Szerkesztve] -
_Volkovy_
nagyúr
okés srácok,akkor le lehetne pattanni a pofázmányomról,köszi.
-
buci_
tag
hm..ebben van vmi, de hat biztos hogy akik hozzak a torvenyeket, azok kozul vkinek a vkije 2.os vagy 3.os es igy konnyebb neki.. de legalabb mi is jol jarunk.
mi nem kezdtunk elorol semmit, a konyvunk rogton upper-intermediate. angolos osztalyba jarok (ez azt jelenti hogy altalanos szak, csak angolbol fakultaltunk -> sajnos nalunk meg nem indult angol spec.-es osztaly) es elegge huzzuk egymast, aminek orulok, pedig eleg kozepes a tanarunk.
-
lol
senior tag
Bp Veres Pálné gimibe jár valaki?
-
Tithian
őstag
Érdekes ez a nyelvvizsga-elfogadási rendszer, semmi értelem nem szorult a szabályok közé.
Jövőre a felsőfokú már nem fogja kiváltani az emelt szintű nyelvi érettségit, mert a nyelvvizsga magasabb szintű, míg az emelt érettségin az ötös is csak középfok
10. osztályban egy középfok jó tanárral simán összehozható, sokat segít a megfelelő nyelvvizsgatípus kiválasztása is. Nálunk ELC-n (sp?) olyan is átment, aki maga sem gondolta volna, hogy eséllyel indul. -
buci_
tag
nalunk meg most az van hogy tehetunk angolbol elo-erettsegit, ami egyenlo egy emeltszintu 5össel, hogyha febr. 15-ig egy kozepfoku nyelvvizsgat felmutatunk (10. osztaly) ... ugyhogy en most neki allok ezerrel tanulni kulon tanarral, suliban is..
meg lesz remelem
-
hungeek
senior tag
nah matek tanár szokásához híven azonnal a mélyvízbe dobott minket... deriválás, és belőle szeptember végén tz...
viszont egy nagyon jó hír: a próba érettségim - matek emelt - 5ösre sikerült - 70%osra, enyém lett a 2. legjobb az osztályban /pedig van nálam még 4-5 jobb matekos az osztályban/. Mondjuk a legjobb az 96%os lettdurva...
Ez nagyon feldobott -
MoP_FX 57
őstag
na en is tulvagyok az elso napomon , ja es bekerultem a halado nemetesek koze
--pedig en keezdobe akartam mert ott rengeteg jo csaj van
-
gabesz82
őstag
Hát srácok nem tudom ki mennyire várja asulit, de én most leszek negyed éves és még mindig van utána 1 évem... már csak az vígasztal, hogy alig lesz órám innentől kezdve, idén 4 vizsga, köv félév 3 vizsga... 5. év első félév 2 vizsga uccsó félév 0 vizsga csak államvizsga
meg az sem hátrány, hogy végre inkább az informatikai tantárgyak kerülnek előtérbe.. még jó hogy ezt is megértem ha már programtervezőnek tanulok...
-
levyke
csendes tag
a legszarabb az egesz dologban az hogy mar csak ket het van...
sajnaaa..... -
_Volkovy_
nagyúr
Itt magyaráztok elit helyekről,meg ülésrendről,sok hülye stréber..
Lényeg hogy két nap az ötből 4 db órám van,abból 1 tesi,1 rajz,amúgy meg se faktok,se semmi,hawaii van.
Érettségit meg még meglátjuk.. -
Horbal
őstag
Haggyatok mán a sulival!!!
Új hozzászólás Aktív témák
- BestBuy topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- World of Warships
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Autós topik
- A Redmi 15 5G-t power bankként is lehet majd használni
- Könyvajánló
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- További aktív témák...
- Magyarország piacvezető szoftver webáruháza
- HATALMAS AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
- Lenovo ThinkPad L15 Gen 2 - 15.6" FullHD IPS - i5-1135G7 - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i3-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" HD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
- Xiaomi Redmi 14 C 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest