Új hozzászólás Aktív témák

  • nyunyu

    félisten

    2)
    Kozben fosupportvezer kollega+1 fo hivatalos volt a "kedvenc" barjukba, mert tegnap a nemhideg tulaj kitalalta, hogy fel ev nemhasznalat utan jo lenne, ha szilveszterre ismet uzembe helyeznenk a rendszeruket.

    Jo, tegnap a nalunk levo 3 ripityatort/leegett/kitudjamitortentvele ipariPC-nek latszo alkatreszhalmazbol kollegak nagy nehezen osszehoztak 1 mukodokepes gepet, hogy meglegyen a szukseges letszam.
    (szep teljesitmeny volt, ugyanis az a harom ugy maradt meg, hogy az altaluk hazavagott ot gepbol ketto mukodot mar korabban osszelegoztak, vagyis 5 gep hibas alkatreszeibol allt a 3 gep.)

    Szoval reggel kilencre ott is volt 2 supportos kollega a +1 geppel, meg a megrendelt 500 magneskartyaval a lebujban, KP szamla a kezben, ha fizetnek, dolgozunk.

    Csengetnek be, tulaj batyja nyit ajtot:
    - Hat ti meg mit kerestek itt?
    - Ma reggel 9-re lett megbeszelve, hogy jovunk osszerakni a rendszert.
    - Nekem nem szoltak.

    Alaphangulat megvan, remek. Tulaj persze sehol.

    Mennenek be hatra a szerverszobanak hasznalt szomszed lakasba, amde annak az egy szem kulcsa Jozsinal, a villanyszerelonel (tulaj lelki tamasza lett volna, de aztan megnosult. Tulaj persze ebbe majdnem belerokkant ;] ) maradt, am o hazament videkre a csaladjahoz karacsony+szilveszterezni.

    Oke, tulaj batya nem esett ketsegbe, akkus furo elo, aztan megfurta a zarat, seccperc alatt bejutottak ;]

    Jo, villany felkapcs, mondom felkapcs.
    Aztan eszebejutott, hogy elfelejtettek fizetni a villanyszamlat, Elmu meg kikototte. :W

    Ekkor nekiallt keresni azt a biztositekot, amire atkotottek a barbol athozott 230-at, de 3/4 oran keresztul nem talalta, vegul mindenfele ablakon atlogatott szedettvedett hosszabbitokkal eljuttattak a delejt a rendeltetesi helyere, a szerverhez, es lon vilagossag.

    Kollegak ekkor majdnem sirva fakadtak, amikor meglattak mi van ott.
    Mindenfele szanaszet hevero soros+kolasuveg kupac kozepere volt odabaszva a maradek gepparkjuk, mindenen vastagon all a dzsuva.

    ('csaba, kollega nem a supportos cimunkre kuldte el a megrazo fotokat, masikhoz meg nem tudom a jelszavunkat, ugyhogy fenykepes illusztracio sajnos elmarad.)

    Szervert persze be se lehet kapcsolni, pedig anno egy eleg komoly dualprocesszoros IBM-et adtunk nekik. :Y
    Rendszert arammal ellato Smart1000-et sem sikerult bekapcsolni, csak pityegesre tellett neki. :(

    Jo, holnapra megcsinaljuk a szervert, addig is haladjunk, rakjuk rendbe a halozatot.

    Na jo, de hova tunt a 24 portos switch, meg az osszes kabel???

    Kiderult, hogy szokasuk szerint hetente szetvertek a csehot, meg (engedely nelkul) atepitettek/odebbraktak egy-ket falat, szoval valoszinuleg sikerult a kabeleket befalazni. :W

    Tulaj batyja elkapta az elso szembejovo festot, hogy keresse meg a kabel veget, aztan bontsa ki, mire o kozolte, hogy az a komuvesek dolga, azok meg eppen nem dolgoznak.

    Igy kollegak erzekeny bucsut vettek toluk, hogy iden szilveszterkor is huzogathatjak a papircetlikre a strigulakat, ki hany piat fogyasztott, aztan kasszanal lehet kezzel osszesiteni, mennyi penzt kell leverni... ;]

    Erre valaszoltak, hogy majd husvetra megint rendeznek partyt, elotte mindenkeppen jojjunk. :Y

    Fonokunk szerintem holnap repdesni fog az oromtol, amikor megtudja, hogy tegnap fel delutanon at feleslegesen etette kezzel a rakoncatlankodo magneskartya printerunket. :))

    Mi csak azt nem ertjuk, mi a faxnak vettek akkor tobbmillios szamitogepes szamlazo rendszert, ha egyszer ennyire nem is akarjak hasznalni, hogy csak ugy felredobva ott hever fel eve egy dohos raktarban???
    Persze a lovet ugy kellett kiimadkozni beloluk evekkel kesobb, ezert most mar szigoruan csak KP-ra dolgozunk nekik.

    Tulaj meg allandoan anyazik, hogy kilopjak a szemet is az (alulfizetett) alkalmazottai...

    Hello IT! Have you tried turning it off and on again?

Új hozzászólás Aktív témák