Új hozzászólás Aktív témák

  • Raynes

    tag

    válasz King Unique #24602 üzenetére

    Nem fáj, de azt kell megérteni, hogy a Linux nem Windows. Pont az az előnye, hogy nem kell rajta windowsos hülyeségeket meg sallangokat futtatni. Aztán végre valaki elhagyja a Windowst, de csinálja a hülyeségeket tovább egy másik rendszeren, amelyiken nem lenne muszáj.

    Itt Angliában a sok kendősfejű és lengyel is ezt csinálja. Járnak fejkendőben, meg saját nyelven pofáznak/tévéznek, csak nemzeti kaját esznek, lengyel boltban vásárolnak, lengyel termékeket, angolul alig vagy semmit nem tudnak, itt lófrálnak az országban idegen testként, csak akkor nem tudom, hogy mi a bránernek jönnek ide. Ezt a szart csinálhatnák otthon is, felesleges volt csak azért eljönniük ilyen messze egy teljesen más nyugati kultúrába. Persze dolgozni jön a szerencsétlenje, meg gazdagodni, meg pénzt hazaadni, de nem nagyon lehet, mert drága minden, hiába hatszorosa a nettó 8 órás minimálbér itt kint az otthoninak, az átlag fizetés meg a 12-szerese, ha a boltokban a termékek is sokszorosan drágábbak.

    Abban sincs igazad, hogy egy Linux user vásárló lenne. Nem az. Nem fizet a rendszerért semmit, semmilyen elvárása nem is lehet. Azon túl, hogy nincs igaza.

    A Cinnamon nem tudom hogy jön ide, nem is írtam róla. Nincs vele bajom, az ajánlható DE-k között tartom számon, ahogy az LXDE-t is. Teljesen logikus is használni desktop gépen, de itt szerverről volt szó, amire se monitor, se egér, se billentyűzet nincs kötve.

    Egyébként ezt a berögződéses dolgot magamon is megfigyeltem. Pont ezért szoktam törekedni a fejlődésre, amit lehet, elhagyok, törekszek a minimálmegoldások felé, meg kipróbálok nem logikus dolgokat, újdonságokat. Pl. a vim-mel is azért izzadok, meg küzdök, mert érzem, hogy fejlődési lehetőség, csak meg kéne szokni. Nem csak szövegszerkesztésben lenne előrelépés, hanem vim-es hotkeykkel használva az egész rendszert is nagy haszna lenne. Majd a tilingos wm-ekkel futok még kört. Próbálom mindig feszegetni a határaimat, mert mindig van hová fejlődni, pláne Linuxon. Nyilván eleinte nehéz, szokni kell, idegen érzés, de hozzászokik az ember. Sokszor a fejlődés nem logikus irányokba van, vissza kell metszeni hozzá dolgokat.

Új hozzászólás Aktív témák