Új hozzászólás Aktív témák

  • vond

    MODERÁTOR

    Ha valakit esetleg érdekel. :)

    A legújabb Adobe CC frissítéssel aktiválódott az NVIDIA videókártya encode (NVENC) a Premiere Pro-ban, az After Effects-ben, a Media Encoder-ben, és az Audition-ben. Beszámolt róla több Youtuber is, többek közt Gerald Undone is.

    Én még nem teszteltem (csak frissítettem), de projekttől és hardvertől függően akár felére, harmadára is csökkenhet a H.264/H.265 export idő, ráadásul azt mondja ez a Gerald gyerek, hogy nem vett észre semmilyen képminőségbeli romlást, csak a fájlméretek lettek nagyobbak minimális mértékben (pár százalékkal).

    Majd valami húzosabb projekten kipróbálom én is, bár én ugye jobban szeretem a DNX » FFmpeg CRF H.264 folyamatot. De olyan anyagoknál nagyon jól fog jönni, ahol minél gyorsabban kell egy jó minőségű encode. Ha még a Constans Rate Factor-t is beraknák Premiere-be, az lenne egy másik nagy fejlesztés.

    Plusz adalék, hogy elvileg a Timeline munka is gördülékenyebb (ezt is tesztelni fogom), és mostantól a ProRes RAW fájlokat is gond nélkül kezeli a PR, nem kell előtte átkódolni őket.

    Update: Elvileg AMD GPU-kkal is működik a hardware encode, de ezt én nem tudom kipróbálni.

    [ Szerkesztve ]

    VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT

Új hozzászólás Aktív témák