Új hozzászólás Aktív témák

  • _q

    addikt

    válasz Kukcaman #21381 üzenetére

    Eladás előtt akartam emléknek a videót meg a képeket. Ez volt az első kocsim :B Meglepő de az olajat nem ette egyáltalán. Nagy szerencsém volt vele, megkímélt állapotú volt annak ellenére hogy 21 évesen adtam el. Egyedül a hengerfej tömítést kellett volna már cserélni, meg talán szelep fedelet, amúgy motorikusan azon kívül hogy az 1.4 gyenge mint a harmat nem volt gond vele a szoksásos kopó és korából adódó alkatrész cseréken kívül. Élményt és kényelmet nem kell persze várni, de városi autónak teljesen jó. Egyébként megjártuk vele észak olaszországot, szlovákiát, szlovéniát meg magyaroroszágon belül is számtalan helyet, szépen bírta is.

    A külsejét 25 mm F1.7-el, a belsejét 12-60 mm 12 végével csináltam. Itt használtam továbba először a gimbalt, így a kinti felvételek kicsit stabilabbak is talán, mint a belső kézből vett részek. Annyira nem lett jó mint vártam, de majd akarok a mostaniról is valami hasonlót, remélem jobbra sikerül. A távolság szerintem olyan 5-8 méter körül lehetett az ekv 50 mm miatt hogy beleférjek. Kicsit már sötétedett is meg hideg is volt már, így elkapkodtam a felvételeket szerintem. Talán a beltérről ezért is ilyen langyos felvételek készültek. A hátsó ülés felől vettem fel amúgy nagyrészét, első ülésbél talán csak a váltóról csináltam felvételt.

    (#21382) Kukcaman
    Egy fényrúd vagy valami komolyabb aksis lámpa is elég jó eredményt tud adni: [link] Van egy elég erős fényerejű aksis fejlámpám, lehet majd én is teszek próbát, kíváncsi vagyok milyen cinematikus hatást adna. Lehet a te felvételed hamarabb elkészül, érdekel majd.

    (#21383) Tuninger
    Az egészet 60 fps-el vettem fel és 30 fps timeline-on vágtam, így nem csak a végén 30 fps. Azért nem 24-en vágtam, mert talán egy éve mikor szóba került a frame és timeline kérdés, akkor az volt a konklúzió, hogy ha 50/60 fps-el veszek fel, akkor felezzem a timeline esetén, tehát timeline 24..25/30fps legyen, ne legyen az hogy 60 fps a felvétel és 24/25 fps a timeline, mert darabosságot fog eredményezni.
    Most viszont akkor még is nyugodtan mehetek 60 fps-ről 24/25fps timeline-ra?

    Sajnos a közeliek nem lettek tényleg jók, hiába a pana jó stabija. Jobbra számítottam én is, pedig még utólag kapott DR szoftveres segítséget is, de az se sokat javított.
    Ha nincs slider, akkor közelieket telejsen hanygoljam? Akkor elvszik sok hangulatos és látványos rész. Esetleg valahogyan állvánnyal talán lehetne segíteni, persze csak fotós fejem van, de lehet jobb még az is mint kézből. A kocsit eladtam, így ha nem is ugyan erről, de a mostaniról már tervezem egy ideje, hogy készítek képeket meg videót, valamikor össze kellene már hozni.

Új hozzászólás Aktív témák