Új hozzászólás Aktív témák

  • hito

    nagyúr

    Sziasztok! Inkább itt folytatnám a m4/3 topic helyett a problémámat, talán ide jobban passzol. Panasonic GM1-em van, nem egy videós bajnok, de a minimumot hozza. Lényeg, hogy véletlenül (szerencsére) sikerült egy EU-n kívüli példányt kifognom, amin AVCHD alatt nincs 29:59-es korlát. A problémám csak az, hogy akármit csinálok 4GB-nál vág egyet és új fájlt kezd. Tehát a korlát a videófelvétel hosszát tekintve tényleg csak az SD kártya kapacitása, viszont 4GB-nál új fáljt kezd (magától) akármire is van formázva a kártya. Próbáltam exFAT-tal is, ugyanez a helyzet.
    Találtam egy cikket, ami ezzel foglalkozik, GH4-nél is ugyanez a probléma. Kérdésem az lenne, hogy ez ilyen Pana megoldás és mindegyik váznál így működik?

    Volt több GH2-m is, hackeltem őket (ezzel ki lehet iktatni a 30perces limitet), de már nem emlékszem, hogy itt is vágott-e 4GB-nál. GH2 tulaj esetleg meg tudná nézni nekem? Már ha van itt :)

    A másik, amit nem értek, hogy MP4 1080p/25p módban 27:11-et ír korlátnak. Miért? Ha sima 720p-re állítom MP4-en belül, akkor meg 29:59. Komolyan nem értem :)

    Privátban nincs szakmai kérdés, vélemény, arra a fórum való.

Új hozzászólás Aktív témák