Új hozzászólás Aktív témák

  • Konflikt

    Topikgazda

    válasz kraftxld #1525 üzenetére

    mert kene 8?:) rengeteg dologtol fugg, hogy mennyi a legkevesebb NIC az iSCSI szamara hostonkent, amit legalabb erdemes erre a celra elkuloniteni. egyreszt ez amugy is storage, CM fuggo, hogy abbol mekkora savot tud kipreselni, masreszt az iSCSI-nel jellemzoen nem gigabites (10 gigabites) NIC-ek savszelessege a szuk keresztmetszet. sokkal inkabb a device latency, de azzal nincs mit tenni, az ethernetet erdetileg nem erre fejlesztettek ki. harmadreszt, ha csak 2, v 4 NIC van a storage-ban, akkor ennel tobb szinten felesleges hostonkent.

    a kerdesre valaszolva:
    2 NIC a minumum hostonkent (NMP miatt is), de dedikaltan csak az iSCSI szamara, tehat: szeparalt halozat (v legalabb kulon VLAN), MTU 9000 fontos (utkozben mindennek tudnia kell/be kell konfigolni: host NIC-ek, vDS/vSS, fizikai switch-ek, storage), tovabba ahany NIC, annyi vmkernel port, overwrite failover orderrel, iSCSI bindinggel.
    hogy milyen NIC-et vegyel: a vmware hcl-t erdemes csekkelni, altalaban a broadcom, es az intel vezerloket szereti, egyebkent nagyon finnyas. de nemcsak a NIC-et, hanem a kiszemelt storage-et is erdemes megnezni a hcl-ben, hogy tamogatott-e a tervezett esxi verzio (5.0 U1 meg sokhelyen nincs bent a listaban) illetve van-e VAAI. de javaslom meg az ide vonatkozo vmware-es irodalmat is atolvasni, jol dokumentalt tobbek kozott ez a tema is (storage guide). FC nyilvan jobb, de nagysagrendekkel dragabb is: venned kell FC HBA-kat, a kabel sem olcso, es ha nem direct connected, akkor meg FC switch is kell, ami szinten nem apropenz.

    Commodore Amiga 500 - es a kepzeleteinek tobbe semmi nem szab hatart! // VCIX-DCV&CMA

Új hozzászólás Aktív témák