Új hozzászólás Aktív témák

  • barnibooo

    tag

    Sziasztok!
    Yettel topicba írtam, de ide is beteszem:

    Elkezdtem gondolkodni, hogy ha mondjuk én egy 2-es vagy 3-as roaming zónába vagyok akkor kilehetne használni, hogy a Vowifivel kb ugyan annyiért telefonálhassak?
    Gondolok arra, hogy ha esetleg itthon csinálnák, egy Wireguard vagy OpenVPN szervert, majd haza VPN-eznék. Na az első probléma, most jön. Lehet-e úgy aktív Vowifi, ha VPN is éppen megy. Mert nekem eddig így iOS-en nem sikerült. Ezért gondolotam arra, hogy lehet kapni, egy olyan mobil routert, ami VPN-t is tud felépíteni. Pl.: A Huaweis eszközökbe, van WIfi Extender mode, tehát nyilván nem mobilnetről menne, mert akk kb ugyan ott vagyok árban...
    Talán ez még működne is így, de itt jön a kérdéses rész. Azt nem tudom, hogy a Yettel is csinálja azt mint a T, hogy ha érzékeli, hogy a SIM fellépett egy roaming hálózatra, akkor addig tíltja a VoWifi-t, míg nem jelentkezi újra fel a magyar hálózatra. Erről esetleg valami infó?
    Talán megoldható, hogy végig mondjuk pl.: Repülő módba leszek, és akkor csak a Wifi megy, bár nem tudom
    Ilyen szempontból a Vodafone csinálja jól, bárhol ugyan annyi tarifáért mehet a Wifin a hívás mint itthon. Ezt mondjuk a Yettel és T miért nem tudja meglépni?

Új hozzászólás Aktív témák