Új hozzászólás Aktív témák

  • King Unique

    titán

    válasz Sztlaci #148311 üzenetére

    Ez a "Parancs sorból azért 955%-ban helyreállítható volt a gép, a Registry Backupból történő visszamásolással" nem világos mégis honnan jött, meg pláne hogy a hibát kiváltó ok sem ismert... Ha nem indul normál módon a Windows 10, akkor logikusan adja magát pl. a csökkentett mód, Startup Repair, stb.
    Mint a már linkelt útmutató világosan szemlélteti, a Windows 10-ben is van rendszer-visszaállítás, max. nincsen alapértelmezetten bekapcsolva. Aminek logikus oka lehet pl. az, hogy ne foglalja le feleslegesen a C / egyéb meghajtó tárolókapacitásának X%-át (X GB-ot), meg pláne ha nem is minden felhasználó használja. Aki meg igen és tudja mire való, az be tudja kapcsolni, ha akarja.
    A rendszermentés, a lemezképfájl létrehozása megoldható az éppen futó Windows alól és pendrive-ról bootolt WinRE / WinPE környezetben is, amihez nyilván nem feltétlen kell kiszerelni a PC-ből a forrásmeghajtót, amiről a mentés készül. Ahogyan + egy HDD-t sem feltétlen kell beszerelni a mentéshez a PC-be illetve a laptopba, mivel a mentésnél a célmeghajtó lehet pl. USB-s külső HDD / SSD is, tárolható azon a lemezképfájl és vissza is állítható onnan.
    Nem derült ki a leírtakból, hogy javasolt módszerek ki lettek-e próbálva, azaz indítás csökkentett módban, Startup Repair, szükség esetén legutóbbi kumulatív frissítés / funkciófrissítés visszavonása, stb.
    Sőt, itt igazából az sem derült ki a leírtakból, hogy pontosan mi a hibaüzenet a bootolásnál (példa). Valamint az sem, hogy mi történt azelőtt, hogy a "Gép nem indul", azaz egy program telepítése, Windows-frissítés / illesztőprogram-frissítés, BIOS-ban / Windowsban történő beállítás módosítása, stb. Ha nem ismertek a részletek, akkor ennyi erővel akár pl. meghajtóhiba is lehet a probléma, azaz maga a HDD / SSD ment tönkre, ahol ilyenkor nem sokat ér egyik javítás sem.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák