Új hozzászólás Aktív témák

  • apholyon

    aktív tag

    Nos megint rászántam magam és leírom...

    Tehát alapvetően ha csak a párna / egyéb része foszlik a fejhallgatónak, akkor én nem vennék újat a helyetekben. A Steelseries Siberia v2-nél ugyanez volt, rendeltem (kb. 3 éve) Aliról utángyártott fülpárnákat és felső részt (egy packban volt), ha jól emlékszem 1.5-2k körül volt és 3 év alatt nem kezdett el szétmenni, sőt... mint az új, csak ugye a mikrofonja zúgott néha, ezért vettem végül újat. 30-40 ezer HUF egy fejhallgatóért pedig igenis nagy összeg, bár amennyire megdrágult mostanában minden...

    Megjött az Arctis 5, én is tartottam kicsit a negatív véleményektől, illetve drágállottam, de végül megrendeltem 90 €-ért, gyártói honlapról, EU raktárból, ingyenes szállítással. Leírom a tapasztalatokat, illetve reflektálnék néhány témára (igaz, csupán 1 hét használat után):

    Arctis 5 vs. minden más: többek között az itteni tapasztalatok, a sok youtube videó, fórum olvasgatás és az előző Steelseries fejes miatt választottam végül ezt. Barátoknál volt alkalmam kipróbálni HyperX-eket, JBL-t, Logitech-et, Razer-t, de egyik sem fogott meg igazán. Talán egy Sennheiser, de az 100k+ és nem mikforonos. Ennek ellenére mindenkinek csak azt tudom javasolni, hogy ha van rá lehetősége, próbáljon ki minél többet! Nem vagyunk egyformák!

    Minőség: Az általam eddig kipróbált fülesek közül az Arctis 5 a legkényelmesebb és legkönnyebb fejhallgató (ebben az árszegmensben természetesen). A kis súly nem egyenlő a gagyi műanyaggal. Kifejezetten minőségi termék benyomását kelti már az első pillanattól. Szerintem bitang jól néz ki, de ez erősen szubjektív. A hangzása egészen meglepően jó, azt hittem hasonló lesz a Siberia v2-höz, de azt kell mondjam, hogy sokkal jobb (persze, ez elvárható, 10 év van a kettő között, de sajnos a mai termékeknél ez egyáltalán nem ennyire egyértelmű). Jók a mélyek (mikor először fejbe lőttek kihagyott a szívem), játék közben mindent hallani. Filmnézésre tökéletes, zenére is jó (persze aki zenehallgatáshoz veszi az mást vesz). A virtuális 7.1-ről nem tudok nyilatkozni, engem nem vett le a lábamról, de nem is zavaró (nem is voltak mondjuk elvárásaim). A fizikai 7.1-es fejesek meg nem ennyibe kerülnek....

    SW, kezelhetőség: Én sem szeretek sokat b@szakodni a beállításokkal, kis túlzással "out of the box" használom. Steelseries GG-n belül az engine-t telepítettem hozzá, egyszerűen beállíthatók az alapok, máshoz nem is feltétlen kell nyúlni az átlag felhasználónak. A hangerő szabályozó és a némító gomb nem a kábelen, hanem a fejhallgatón van, könnyen megszoktam, tetszik. Nem zavar, kézre áll. A Game / Chat kontroller kib@szott jó találmány annak, aki játék közben beszélget a barátaival. Aki nem használja, nos, nem kér enni.

    Kábel: A kábel hossza tökéletesen elég mindenre, műanyag borítása ellenére nekem nem tekeredik, nem gubancolódik. Igaz, egy szövetborításnak nagyon örültem volna, de nem lehet mindent is. Nem is értem, akinek "túl hosszú" a kábel, ez hogy lehet probléma? Kötegelő és annyi. Egyébként igen kompakt megoldás, nem fix kábeles, lehet variálni, ha valakinek nem tetszik és/vagy nincs szüksége a hosszú kábelre vagy a Game / Chat kontrollerre, illetve ha elérik könnyen cserélhető, nagy plusz pont!

    Mikrofon: Ettől is tartottam kicsit, de a barátaim elmondása alapján nagyon jó a minősége. Kivételes zajszűrés (szivacs nélkül) és még ez is állítható az engine-ben. Ugyanaz a visszatolható technika, mint a Siberia v2 esetében. Ennek annyira nem örülök, azt ugye pont a mikrofon zúgása miatt cseréltem, de ha ez is elmegy 8-10 évet, akkor nem lesz rá panaszom.

    Összegzés: Nem bántam meg a vásárlást, de ha a Siberia mikije nem zúgott volna, biztosan nem veszek újat, az is tökéletesen kiszolgált. Persze az Arctis 5 MINDENBEN jobb nála. 90 €-ért szerintem ez best buy, nem vennék mást ennyiért. A minősége kifogástalan, nem is értem a lehúzó kommenteket (persze az árukeresős kommenthuszárok véleményét mindig is fenntartásokkal kezelem). Hosszú távú használatról még nyilván nem tudok érdemben nyilatkozni, amit viszont biztosan tudok: 1-2 óra használat után sem zavart, hogy a fejemen van... a Siberia-t azért ilyenkor már le-le kellett venni (pedig az sem kényelmetlen alapvetően).

    Kicsit hosszú lett, de remélem hasznos lehet valakinek. :U

    Ha a dolgok nem fordulnak jobbra, hát majd balra fordulnak... :)

Új hozzászólás Aktív témák