Új hozzászólás Aktív témák
-
t-shirt
veterán
Szert tettem 2X512MB 566-os A-DATA -ra. Egyenlőre elégedett vagyok vele bár olyan nagyon ezzel a konfiggal nem tudom kihajtani. Fsb-t se tudok neki túl nagyot adni illetve feszt is csak 2,8V-ig szóval majd a következő lapomban jobban ki lesz használva.
400-on vidáman viszi a 2-2-2-5 F1 -et,
520-on meg a 2,5-3-3-6 -ot
A kérdésem az lenne hogy tartós használatban mi a legnagyobb fesz amit adni lehet ezeknek a TCCD chipeknek?
[Szerkesztve] -
Password
tag
Mert, ha topicot nyitok,akkor ''mennyit engedsz a feléből'' és ''512/400-as Samsung csere 1-1-be'' ajánlatokkal lesz tele. Ezt a topicot meg azok olvassák akik ilyet szeretnének...
De ha nem írhatok ilyet ide akkor majd törlik.
Alienbe 22960+áfa darabja, szóval ennek nettója körül szeretnék érte(45-44k)
[Szerkesztve] -
Password
tag
Van két eladó 512/566-os A-datam, akit komolyan érdekel,a számom adataimnál.
-
sz.j
nagyúr
válasz
toto007
üzenetére
Itt van eladó A-DATA Vitesta PC4800 600MHz-es használt memó: Bővebben: link
-
toto007
csendes tag
Nem kell valakinek 1db 512M DDR600 as?
-
Robi_73
őstag
Én így használom őket, ha ez segít egy kicsit. Amúgy jobb ha te teszteled le őket, hogy mit bírnak, mert ami másnál megy, az nem biztos hogy nálad is fog működni.

200 FSB 2/5/2/2 1T 2.6v
200 FSB 2.5/5/3/3 1T 2.5v
265 FSB 2.5/5/3/3 1T 2.7v
300 FSB 2.5/5/4/4 2T 2.8v
350 FSB 3/9/6/6 2T 2.85v -
Robi_73
őstag
válasz
toto007
üzenetére
Ha esetleg találsz 566-os memóriákat, akkor azokat is nyugodtan megveheted. Azok is jól muzsikálnak, és tudnak annyit, mint a 600-as memók. Sőt!!!

Bővebben: link -
toto007
csendes tag
Miért nem lehet most sehol ADATA DDR600 ast kapni?
-
Badb0y
addikt
Nincs vmi olyan oldal, amin van vmi táblázat vagy vmi ilyesmi az ajánlott időzítésekkel adott mhz-n???
-
Badb0y
addikt
A64 mellett 240 FSB-n milyen időzítésekkel kéne menjenek a memók?
-
nRu3
addikt
de ell lett hanyagolva ez a topic, vagy a ram tulajok fogytak ell

-
barko
tag
Nem tudom aktuális e még, de nekem ezt írja:
Memória modul tulajdonságai
Sorozatszám Nincs
Modul mérete 512 MB (2 rows, 4 banks)
Modul típusa Unbuffered
Memória típusa DDR SDRAM
Memória sebessége PC4000 (250 MHz)
Modul szélessége 64 bit
Modul feszültsége SSTL 2.5
Hibafelismerési módszer Nincs
Frissítési gyakoriság Csökkentett (7.8 us), Self-Refresh
Memória időzítések
@ 250 MHz 3.0-4-4-8 (CL-RCD-RP-RAS)
@ 200 MHz 2.5-4-4-7 (CL-RCD-RP-RAS)
Memória modul jellemzői
Early RAS# Precharge Nincs támogatva
Auto-Precharge Nincs támogatva
Precharge All Nincs támogatva
Write1/Read Burst Nincs támogatva
Buffered Address/Control Inputs Nincs támogatva
Registered Address/Control Inputs Nincs támogatva
On-Card PLL (Clock) Nincs támogatva
Buffered DQMB Inputs Nincs támogatva
Registered DQMB Inputs Nincs támogatva
Differential Clock Input Támogatva
Redundant Row Address Nincs támogatva -
nRu3
addikt
Melesleg most megint valaki árul 2db ilyen ramot, ha valakitt érdekel , a piacba keresgéljen

-
HERR Z
veterán
válasz
-=Flatline=-
üzenetére
Egy gond van...erre az egy évvel ezelőtti cg-s 2800+ -ok/S754/ is képesek voltak ugyanrekkora fesszel/pedig annak az alapfesze +0.1V/
Orbano ezért mondta hogy nem olyan szupik a Venice-ek....ha ránézel az én procim lassan 14-15 hónapos...és léggel is ment annyit mint a tied...
és ez annyira nem is kiemelkedő, voltak-vannak az enyémnél jobbak is abból a korból... -
-=Flatline=-
tag
Nem tudom miért beszéled le az új Venicekről.. Én elsején vettem egyt 3000+-t, YBBLE sorozat, 1.6-on viszi a 280-as fsb-t, 1.65ön még a 300is elindul, de ahhoz már nincs memóriám. Az én ADATA VITESTA 500-asom a gyengébb sajna, mellette egy KINGMAX HC 500-as van, az még tudna picit feljebb menni. Szerintem el kell ballagjak hatszázasért...
Szóval az új veniceket is bátran lehet pöckölni, hajrá! -
g@bo
nagyúr
hi skacok.
a-data DDR2 533 ramot vennék, hynix csippes.
érdemes?
látásom szerint a kingmaxon is hynix van.
corsair drága, samsung meg elfogyott a ''víz''-ben.
tuningra/időzitésre jók az a-data ramok, vagy inkább mást? -
DummyBoy
senior tag
Hopp ... 2-szer ...
Bővebben: link
[Szerkesztve] -
DummyBoy
senior tag
Üdv Urak ...
Feleslewgessé válás után eladó lett 2db 512MB-os 566-os modul ... ha valaki érdekel:
MM
őstag
Ok, köszi mindenkinek!
Nem vagyok telhetetlen, de aki esetleg épp a gépben tartja, írja be a pontos infót pls!
-gyártó
-időzítés/órajel (ha van több is, akkor mindet!) -
MM
őstag
válasz
oettinger01
üzenetére
Köszi!
Ez a gyártó?
Időzítésekről mit ír?
Amit én láttam, ott nem részletezte, hogy 500-on 9-5-5-3, 400-on 8-4-4-3 pl, hanem csak egyféle időzítés volt 400-ra.
szerk: ja, és ugye nem a kingmaxokról van szó? Nekem A-Data infóra lenne szükségem!
[Szerkesztve] -
MM
őstag
A-Data 512/500 tulajok!
Valaki megnézné, hogy mi van az SPD-ben? ( pl Everest mit ír ki?)
Főleg MDOHY... kezdetű érdekelne!
Előre is köszi!
MM -
Balu77
őstag
Én a fatal1ty-t nem ajánlanám! Igen sok közöttük a hibás!!! Én is pont megszívtam vele és a nagykerben azt mondták elég sok jön vissza....
-
orbano
félisten
válasz
salytmasztor
üzenetére
Hat, ujonnan arult venice procit ne vegyel, bar inkabb, mint winchestert. HA jot akarsz, veszel egy baratsagosan tuningolhato winhester 3000+-t itt prohardveren. Ajanlom az olyanokat, amik mennek 9x280-on. E mellé kétféle ramot ajánlok:
A-Data 566. Újonnan elég drága, de ha türelmes vagy, vehetsz használtan 45k körül. Én is majdnem eladtam, ha nem dobják ki a kukába az új ramjaimat...
Ha meg kéne a 2gbyte, akkor 2x1gb hynix. Aki Ross-nál a HW piacon lehet kapni, szerintem biztos tud neked oylan párt adni, ami megy 240-et. Így 9x280 mellett, 166-os memóriaosztóval pont 240-en fog menni. De vehetsz akár 4x512 hynixet is, csak akkor nem árt egy jobb venice, bár hallottam már olyn winchestert is, ami 4 modullal is ment rendesen. Ki kell próbálni
Én is egy hasonló időtálló konfigot akartam, de elég képlékeny dolog és még mikndig nem sikerült összehoznom rendesen. Bár ami elsőre ment az elég jó lett:
Asus a8n sli dlx
Sapphire x800 256mb
2x512 a-data vitesta 566
winchester 3000+ 9x280
alaplapnak pedig javaslom az abit an8 fatality-t vagy mifenét. jól tuningolható, minden faxa benne... MSI-t és chainteket nem javaslom... -
salytmasztor
aktív tag
Hi
Egy jo ar/ertek/tuning gepet szeretnek osszerakni mar fel eve es most jott el az ido, mar nem tudok es akarok tovabb varni uj alaplap/ram/vga-ra. (ugye mindig vagy nincs ram (a-data) vagy draga az adott uj chipsetes alaplap vagy varni kene az uj vga arcsokkenesere, stb, stb.)
A gep:
Ami fix:
MSI K8N NEO4 Platinum (bar -10ezer chaintech mf4 is tetszik)
6600GT pcie (kesobb ha lemegy a 7800asok miatt6800gt pcie, de erre mar nem varok meg honapokat most mar)
200gb SAMSUNG SATA (+ 1-2 atas vinyo + 2-4 dvd olvaso+iro talan meg)
FSP BLUE STORM 500 WATT
ZALMAN 7700cu
Ami nem fix es kerdeznem toletek! :
A-DATA 2*512 600mhz (kb 62.000)
(kesobb jo lenne 2gb ossz, de felek 4*512-tol tuning mellett)
VAGY
2*1024 A-DATA 400mhz (kb 50.000)
(nincs magasabb sebessegu jo/tuning 1gb-os modul sajnos, max csillagaszati aron)
AMD64 3000+ Venice (kb. 38000)
(jobban huzhato tutira tenyleg? sse3? miben jobb meg mint winchester?)
VAGY
AMD64 3000+ Winchester (kb 33.000)
A celom hogy minel jobb, modern ar/ertek gepet vegyek, megbizhato tuninggal (leghutes), minel tobbet kisajtolva, minel hosszabb ideig az osszeallitott konfigbol.
Elore koszonom a gyors valaszokat, mivel 1 heten belul mindenkeppen dontenem kell, donteni fogok. -
Sir Riccio
addikt
''1giga 566-os vs 3 giga Hynix D43/Infi/Samsung...ezek is mennek 450-et...''
Mint Te is irtad, mennek ugy 450-et, de akinek van, volt, esetleg vásárol Adata 566-ot, az tudja hogy az erőlködés nélkül megy 580-600-at, és némelyik pl: az enyém 2,6 V mellett 630-at, nos akkor még nem szóltam a 600-asról. Visszatérve az Audi vs. Skoda párhuzamra, erről igazán az tud nyilatkozni akinek van, volt, és használta mindkettőt évekig. azért ha megnézel egy 10 éves Audit az még egybe van, ugyanez nem mondható el az Oktáviáról. /Zörgő müanyagok, Gumi kéderek, kárpit minőség stb,/ és akkor még az értékállóságról nem is beszéltem, a 10 éves Audi még eladható, a Skoda gyakorlatilag nem. -
válasz
Sir Riccio
üzenetére
Nem akarok vitát nyitni,de a skoda jobban megéri az árát...a minőséggel sincs már gond mint régen..
-
HERR Z
veterán
ahogy nézem 2 új ember is meg akar válni 566-os ramjaitól...szal be lehet szerezni

-
HERR Z
veterán
válasz
Sir Riccio
üzenetére
hát ez a példa szvsz minden volt csak idevaló nem........
amúgy elgondolkodtató .....1giga 566-os vs 3 giga Hynix D43/Infi/Samsung...ezek is mennek 450-et...
amúgy meg ha A4 vs új Octavia, akkor még ha lenne is pénzem az audira a skodát venném
A többiből meg menné vagy 50000km-t.. -
Sir Riccio
addikt
válasz
Overlocker
üzenetére
Ja igen, egy Audi árán van legalább két Skodád, de micsoda külömbség ???!!!
-
-
sz.j
nagyúr
válasz
Overlocker
üzenetére
Na végre! Remélem, hogy most már rendszeresen kapható lesz!!!
(Csak közben kissé felverték az árát.
) -
-
sz.j
nagyúr
Srácok!
Ha valakit érdekel, a hpctrade árlistáján szerepel az 566-os (27k) és a 600-as (32k) Vitesta.
Bővebben: link
[Szerkesztve] -
MM
őstag
Van 2x512 566-os A-Data memóm, ami feleslegessé vált.
A8N SLI-ben 600-at mennek!
Ha valakit érdekel:
DoubleD
aktív tag
Hömm, ha mondjuk veszek két DDR500as modult, azonos méretben (azonos kiskerben stb.), szerintetek mennyi az esélye, hogy megy duálban?
Van esetleg valakinek hasonló tapasztala? -
Robi_73
őstag
Még egy dolog eszembe jutott. Két darab modullal, a memóriákat vissza osztva, megy ugyan annyit a procid? Olvasgasd a fentemlített alaplapok topicjait, és az ott olvasottak alapján hozd meg a döntésedett. Én csak akkor cserélnék házon belül, ha nem lenne elég a mostani teljesítmény, vagy nagyon kevés ráfordítással kivitelezhető lenne a dolog.

-
A.P.I.
aktív tag
válasz
Robi_73
üzenetére
a uguru és everest szerint tud

bár annyi rosszat hallottam az abitrol mostanában, hogy hétfőn veszek egy új lapot, hogy milyet azt még nem tudom.
msi k8n neo és dfi lanp. ut nf250gb közül pénzfeldobással vmelyiket, hátha nagyobb szerencsém lesz az nvidiával mint a viával.
[Szerkesztve] -
A.P.I.
aktív tag
1: mindkét modul ''jól'' megy magában
2: rossz??, ennyit tud?? ajánlasz helyette legalább 2 fajtát?
3: több biossal próbáltam, az utolsónál pölö nem tudok 2T CR-t beállítani manuálisan, ill ha beállítom, akkor is 1T-t mutat az everest
neked mit mennek az msi-ben?
[Szerkesztve] -
HERR Z
veterán
1: az egyik modul sokkal tuningosabb mint a másik
2: az alaplap...
3: BIOS -
A.P.I.
aktív tag
#2525??
-
A.P.I.
aktív tag
Miért van az hogy 1 modul bírja a frekit, 2 együtt már nem?
A-data vitesta 566; 512MB -
sz.j
nagyúr
Egész pontosan melyik típust vetted??? És mit tud?
Hogy milyen chip van rajta azt a linken megnézheted:
Balu77
őstag
Nah nekem már tárgytalan... Vettem corsair-t, elég szépen megy.

Igaz nem volt olcsó..... -
sz.j
nagyúr
Többet ér a telcsinél az ha személyesen megy be az ember, ha szerencséje van lehet, hogy rögtön kap. De legrosszabb esetben is ''ápolja'' a kapcsolatokat!!!

Amikor hajdaná az A-DATA 500-as memókat vettem a telcsibe azt mondták, hogy nincs, de amikor bementem az üzletbe rögtön kaptam két darabot.
-
Balu77
őstag
Én úgy tudtam, hogy az egész országban nem lehet kapni 512MB-os 566/600Mhz-es a-data ramokat. Most akkor az aliensbe mégis van? Úgy hallottam hogy ott is csak úgy adják, hogy majd valamikor honzak...

-
HERR Z
veterán
válasz
UnConnecteD
üzenetére
biztos lenne rá vevő még 50k-ért is...főleg ha megy 310-320-at is a pár..
de mi jobbra cserélnéd?
-
HERR Z
veterán
500-on teljesen jó amit tud, nekem anno nem tudott ennyit...
Igaz nekem 3-4-4-8-2T-vel 288MHz-ig is elment 2.85V-tal...
chipsetet kikerülheted h adsz neki feszt, esetleg a HT legyen 3 ekkora fsb-nél...és próbálkozz pl kisebb szorzóval mert lehet szimplán a procid nem bírja -
HERR Z
veterán
Alienbe kicsit súlyos összeget kérnek....de legalább lehet h van, nem véletlenül tették akciósra:
A-DATA Vitesta
512MB / 566MHz!!
DDR RAM
2 év garancia!
nettó: 22 960 Ft
bruttó: 28 700 Ft
A-DATA Vitesta
512MB / 600MHz!!
DDR RAM
2 év garancia!
nettó: 24 520 Ft
bruttó: 30 650 Ft
Azért kicsit meredek... -
Nekem lenne egy olyan kérésem (nincs időm végig olvasni a topicot)
hogy egy
av8-ban
2×512 mb a-data viesta 500mhz
mennyi a minimum amit tuning téren mhz bírnia kéne...
és 500mhz-en mekkora a legagreszívebb időzítés amit még kéne bírnia 2,8v mellett?
Persze körübelüli értékekre vagyok kiváncsi
nálam 250 fsb mellett megy ilye 2,5-3-3-6 az jó vagy probálkozzak még?
270 fsb mellett azt vettem észre meghalnak a ramok bár lehet h. a proc vagy a chipset nem barija :S szerintetek?
válaszaitokat előre is köszönöm...
Új hozzászólás Aktív témák
- NFL és amerikai futball topik - Spoiler veszély!
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Hardcore café
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Cyberpunk 2077
- Vezetékes FEJhallgatók
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Kompakt vízhűtés
- További aktív témák...
- Corsair 32GB (2x16GB) KIT DDR4 3600MHz CL18 VENGEANCE RGB PRO SL White - 1 év bolti garival! -
- Micron 8GB DDR4 2666 MHz RAM 2 db eladó (7 000 Ft / db)
- 32GB DDR5 RAM-ok tesztelve (vagy bontatlanul), garanciával, számlával (a Te nevedre kiállítva)!
- 8x16 ddr4 vízhűtéses ram
- Új, bontatlan Kingston FURY 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz CL30 Beast RGB XMP/EXPO - 2 év bolti garival!
- Bomba ár! HP 250 G9 - i5-1235U I 8GB I 128GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I HDMI I W11 I Cam I Garancia!
- Tmactime MWS-001 elektromos rovarcsapda / 12 hó jótállás
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 128GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3933, 100% Akkumulátor
- iPhone 12 Pro Max emelt kapacitású 4530mAh diagnosztizálható akkumulátor, +ajándék ragasztó
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

)

Szerintem a 2.8-2.85v elég, hogy elérd a maximumot, amit tudnak ezek a ramok.