Új hozzászólás Aktív témák

  • lapa

    veterán

    válasz VIC20 #13469 üzenetére

    amennyire én értem a kevés tapasztalatommal ilyen univerzális leírást nehezen fogsz találni.

    azaz végülis te (a posztod szerint) főként a kernel működésére vagy kíváncsi, de szerintem egy ilyennek konkrét cél nélkül nekiállni elég száraz.

    lehet, hogy pont az én példám nem hétköznapi, de nekem bőven elég volt az ubuntu ahhoz, hogy jobban megismerjem mi merre. és belegondolva ez főleg azért van, mert én (céges meg otthoni hobbi rendszergazdaként) sok szolgáltatást használtam windowson is, amiket újra akartam / kellett alkotnom linuxon.

    szóval ha az embernek nincs szüksége sok extrára az átlag desktop igényeken felül, akkor végülis jogos lehet, hogy az ubuntun "nincs mit csinálni". és innentől én kérek elnézést, mert jogos hogy nem értesz egyet azzal amit írtam.

    mondjuk szerintem ha van otthon legalább egy kis hálózat, vagy ha notiról van szó, akkor már biztosan lehet elfoglaltságot találni (mentések, titkosítás, hozzáférések-megosztások, tűzfal, energiatakarékosság stb.).

    talán van ezekre (is) jobban összeszedett dokumentáció, de ahogy én láttam eddig inkább a guglizás meg a dirib-darab infók összelegózása megy. emellett ez a helyzet szerintem tökéletes a tanulásra, mindig csak egy adott témára tud fókuszálni az ember.

    a b terv az ekönyvek olvasgatása.

    hozzáteszem a kernelen is folyton reszelnek nem elhanyagolható dolgokat, szóval egy újabb kernel memóriakiosztása esetleg tök más, mint az előzőé. bár gondolom pont a memóriakiosztás meg a kernel modulok rendszere (driver modell) nem változik napról napra, csak a példa miatt írtam ezt.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák