Új hozzászólás Aktív témák

  • Sallylla

    csendes tag

    Sziasztok!

    Akad mostanság egy olyan problémám, hogy a 2021-es M1 iMac-em mintha "kilépne" az alvó üzemmódból. Nem kapcsol ki, mert a rendszer nem tölt be újra a nulláról vagy bármi ilyesmi, viszont minden korábban használt és be nem zárt alkalmazásból magától kidob/kilép, ami meglehetősen zavaró.

    Inkább olyan, mintha x órányi alvó üzemmód után magától újraindulna a gép.

    Eddig többnyire mindig csak alvó üzemmódba tettem, csak ritkán szoktam kikapcsolni, bár lehet, hogy ráférne már. Mindenesetre, amíg működött, addig kényelmes volt, hogy alvó üzemmódnál csak "felébresztettem" a gépet és mindent tudtam folytatni ott, ahol abbahagytam. Igaz, amúgy sem sok idő, amíg betölt egy-egy program és amúgy is gyakran mentek megszokásból, de nyilván értitek mire gondolok.

    Tudja valaki, hogy mi okozhatja ezt a jelenséget?
    Először a böngészőre gyanakodtam (Operát használok), elvégre ott gyakran túl sok ablak van megnyitva egyszerre és lehet valamiért nem tetszik a rendszernek.

    Kísérletként legutóbb már úgy tettem alvó üzemmódba, hogy kiléptem a böngészőből és csak a Fotók meg a Finder voltak megnyitva, viszont most, hogy reggel újra géphez ültem, már megint jelszót kért a gép (az ilyenkor szokásos ujjlenyomat helyett), és a Finderen kívül más nem volt megnyitva, tehát időközben magától bezárta a Fotókat.

    A rendszert a napokban frissítettem Sonoma 14.4.1. fut rajta, a böngészőhöz szintén töltöttem le frissítést, de továbbra is fennáll a jelenség.

    Mostanában nem is telepítettem a gépre semmit. A legutóbb talán kb. egy hónapja, három hete az Adobe Audition-t, de azt is teljesen jogtisztán az Adobe Cloudból, úgyhogy végképp meg vagyok lőve.

    A jelenség meg kb. 1-2 hete tart.

    Most vagy bekaptam valamilyen rejtélyes úton-módon valami nem ideillőt, vagy valami hardveres dolog lehet. Vagy a kevés tárhely kavar be (2 TB-nyi felhőm van ugyan, de az SDD-n perpillanat már csak kb. 75 GB-nyi szabad helyem maradt). Esetleg a Sonoma egyik hibája, passz. :(

    Mindenesetre csatolok egy aktuális képet a tevékenységfigyelőből nem tudom, van-e itt bármi rendellenes vagy nem odaillő:

    Előre is köszönöm, ha valaki tud esetleg segíteni vagy bármiféle támpontot adni. :R

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák