Új hozzászólás Aktív témák

  • Dyingsoul

    Topikgazda

    válasz wollnerd #21981 üzenetére

    Nem te kérdeztél a Facebook csoportban is? :DDD
    Ahogy Raymond is írta, azt kell/lehet használni. Van egy másik opció is de az fizetős.
    LIV-nek van egy támogatást részletező listája, benne van, hogy milyen játékokkal működik de egyébként szinte bármit elvisz ami openvr alapú szóval sokmindent. A legnagyobb címekhez szerintem külön optimalizálták is.

    Szóval ha megvan a LIV és a kiszemelt játék is, akkor csak egy kamera kell + zöld háttér. Alternatíva lehet egy Kinect V2 (Xbox one) amihez vagy veszel PC adaptert vagy megforrasztod magadnak (én utóbbit csináltam). Kinect-nek nem olyan szép a képe mint a zöd háttér+ kamera kombónak cserébe nem rúgja fel a mindennapi életedet a zöldhátterezés, én is a kényelem miatt ezt használom. Kinect V1 (xbox 360) is működik de az csak 720p-s a V2 1080p-vel szemben, ezért azt nem ajánlom. Utóbbi sokkal szebb/jobb. Használtan 10k körül vesztegetik itthon. Én talán 8k körül vettem +3k egy adapter (12v 3A DC) plusz pár forrasztós cucc.

    Ezt a Twins in VR tutorialt szokták linkelgetni a beállításhoz, de ez már rég elavult, nem kell dupla OBS a rögzítéshez, egyszerűen csak elindítod és bekonfigolod a dolgokat (background-ot kell csak capture-ölni és a kontrollereket a videóban látható módon kalibráni).

    Szükséges lehet még az OpenVR Advanced settings de én nem használom (amúgy elméletileg a VR teret lehet mozgatni vele, kamera pozíciót is de mivel Beat saberben amúgy is lehet forgatni a teret nekem nem volt rá szükségem).

    Fenti linkhez összehasonlítás képpen itt az én kreálmányom. Jobb minőséget is össze lehet hozni, az enyém kb egy közepes abból amit a Kinect V2-ből ki lehet hozni mert semmi softboxot nem használok a rögzítéshez de a mennyezeti lámpám egész jó.

    Azt még jó ha tudod, hogy ha a kinect-es megoldást választod, az aláírásodban szereplő géped nem biztos, hogy bírni fogja mert erősen CPU igényes az MR rögzítés. (4770K-ról váltottam, azzal nem volt lehetséges érdemi felvételt készíteni, igaz akkor mág a dupla OBS-es megoldás kellett és az még rátett egy lapáttal a performance éhségre.)

    (#21982) Raymond: Pacsi! :DDD

    [ Szerkesztve ]

    - Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok, mivel másoknak is hasznos lehet. Erre való a szakmai fórum! -- YT: youtube.com/dyingsoulgaming -- FB: facebook.com/DyingsoulGaming/ Stream: http://twitch.tv/dyingsoul

Új hozzászólás Aktív témák