Új hozzászólás Aktív témák

  • HSM

    félisten

    válasz proci985 #11244 üzenetére

    Jó, nyilván nem az extrém halk rendszerekre gondoltam. :) Ahogy írtam, ezek a mókuskerekes zárt hűtések ha a fejük tetejére állnak se lesznek olyan halkak, mint egy jobbféle nyitott hűtés.

    Nekem a refi 3870 jó volt, de akkoriban nem volt a leghalkabb a gépem. Amúgy a refi 5850 volt eddig a gyárilag legtutibb kártyám, nem kellett se alulfeszelni, se semmit, csak egy kicsit jobb ventiprofilt csinálni neki, mint amit a Gigabyte mókolt a refihűtéshez, de az se a hűtés, hanem a Giga sara volt. 3 évig maximális elégedettséggel használtam. Persze, közelsem volt néma terhelés alatt, de hosszútávon is bőven tolerálható zajszinttel működött.

    A 7950/7970/280X kártyáimnál az alulfesz jött be, mivel feleslegesen kaptak nagy feszt gyárilag (mind már újabb revíziós csipes volt), a 290-nél ezt ki kellett egészíteni -50Mhz-el a gyárihoz képest, hogy alulfeszelje magát, de végülis jó lett az eredmény, alig lehetett valamit hallani a legdurvább terhelés alatt is a gépből. Mivel a játékaim alá elég volt 900Mhz-en, így sajnáltam levizezni 150-200Mhz-ért, és a 460W-os passzív tápom se biztos, hogy díjazta volna az alaposan meghúzott proci és ramok mellett. :D

Új hozzászólás Aktív témák