Új hozzászólás Aktív témák

  • b.

    félisten

    válasz awexco #47271 üzenetére

    A Programok adottak. Az IF. GPu-CPu között az energiahatékonyságot növeli mert kiküszöböl egy de akár két oda vissza történő adatmozgatást a GPU- és CPu között, ami nagyon jelentős energia megtakarítást eredményez, és ez mellett csökkenti jelentősen a késleltetést, ami ennyivel hatékonyabbá teszi a rendszert a konkurenciához képest.
    Magyarul ha most Intel ilyen kapcsolat nélkül kívánná csak ezt az eredményt elérni akkor legalább 30 % kal gyorsabb gyorsítóra lenne szüksége mint az AMD adott MI100 gyorsítója és legalább olyan gyors CPU ra ekkora fogyasztással mint a TR az AMD től. Ez mindkettő hiányzik . Ami ezzel képes lehet felvenni a versenyt az Nvidia az Nv linkkel,de neki nincsenek CPU-k ezért megint bukta.
    Tehát egyeduralkodó lehet az AMD.
    ezért nyerhette meg az utóbbi két legnagyobb ilyen jellegű tendert és ezek a tenderek egy cég életében a legnagyobb bevételi és pozícióbeli forrásokat biztosítják lásd Intel, ami stratégia céggé vált az USA ban. Ezen az úton halad most AMD és minden de minden nekik kedvez. Ha ezt elszúrják akkor tényleg életképtelennek lehet őket nyilvánítani. Dehogynem tudnak gyártani ennyit, mert olyan nagy a piaci lehetőség hogy akár TSMC vel új gyárat is építtethetnek, meg fogja érni.
    Nvidia is szerintem ezért akarja megvenni ARM-ot mert a szerver piac 90 %-a most szabad préda lesz, plusz a AI és a HPC szektor nőni fog a jövőben, akár hatványozottan is. Ha csak Intel nem csinál valami csodát akkor ez a szitu jelenleg.

    [ Szerkesztve ]

    "A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)

Új hozzászólás Aktív témák