Új hozzászólás Aktív témák

  • HSM

    félisten

    válasz do3om #10061 üzenetére

    Nem lett semmi? Éppen most kezd lenni belőle valami....

    (#10055) gbors: Ami még marha érdekes kérdés itt, az a média felelőssége. Manapság ugyanis a "tudatos" vásárlók úgy vesznek kártyát, hogy megnézik a teszteket, és az alapján vesznek. Esetleg megkérdezik/utánaolvasnak a fórumban, de a fórumban is a tesztek alapján formálódik a vélemény. Mire akarok kilyukadni? Arra, hogy a médiából mindenhonnan az folyt, mekkora állat jó cuccok lettek ezek a Maxwell-ek, és SEHOL EGY ÁRVA SZÓVAL meg sem említették, hogy csodák márpedig nincsenek, ennek a kimagasló fogyasztás/teljesítmény aránynak még komoly ára lehet.

    Ahogy a 970-nél is a 3,5GB memória-dolog után is bőven ajánlott kártya maradt, számomra érthetetlen okból.

    Márpedig hogyan lehetett volna potenciális érték a "built to last", amikor a csapból is az folyik, hogy a szuper-modern Maxwell a remek fogyasztásával leveri a csúnya gonosz kazán GCN-eket....

    Itt a topikban is mennyi cirkusz volt, mikor néha elgurult a gyógyszerem a sok ajnározástól, és néha be-beírtam, hogy nincs ingyenebéd, és még visszanyalhat a fagyi. Emlékszel, "buta Maxwell".... :U Egyik kedvenc poszt februárból, amit kaptam: [link]. :D
    Már azért közutálatnak örvendtem egy jóideig főleg az Nv-sek részéről, mert egyáltalán azt mertem gondolni, amit....
    Azért ez elég durva.

    (#10085) Locutus: Halasztott teljesítés, mega LOL... :W Radeonom volt ősidők óta (9700, 3870, 4890, 5850, 7870, 7970, 290), szóval mondhatom, hogy végigjártam a felsőházukat, és mindig mindennel tudtam játszani akkor, amikor csak szerettem volna. Semmiről nem maradtam le, amiről NV-vel nem maradtam volna le. Amivel voltak/vannak gázok, az a CF, de az más téma. Az SLI-nek is megvoltak/vannak a maga bajai.

    Nagyon nagyon sokan vesznek VGA-t hosszútávra (2-3-5 évre) a spórolt pénzükből, csaképpen sehol nem kapnak megfelelő tájékoztatást, mit is lenne érdemes.
    Én már a Maxwell-ek megjelenésekor is írtam, hogy inkább fogyasszon kicsit többet, és legyen 10%-al lassabb, de nekem inkább kéne a biztosabb alapokon nyugvó architektúra. Természetesen hülyének voltam nézve.

    A többire, amit gondolok a 18-82%-ról, lásd picit fentebb, amit gbors-nak írtam.

    (#10090) gbors: Én azóta is a Maxwell whitepaper borítóján röhögök...
    "Featuring Maxwell, The Most Advanced GPU Ever Made."
    [link]
    Ez az állítás még a megjelenéskor is finoman szólva is erősen megkérdőjelezhető volt.
    Nem csoda, hogy vették, az oldalak meg ajánlották ilyen agymosás-hullám után.... A 3,5GB-nál is csak annyi volt a válasz, hogy "Our only intention was to create the best GPU for you." :C [link]
    Szóval szép dolgok ezek....

    (#10092) TTomax: Az az egész termékpaletta az áll egy GM204-ből, egy 1,5X GM204-ből és egy 1/2 GM204-ből. Nagy csoda. A GTX960 meg aztán főleg szép darab lett.
    Ezért az AMD inkább ne adjon ki új vonalat. :N

    (#10096) schawo: Nekem dereng egy GTX680 GTX770 dolog is. ;]

    A G92-vel az volt a gáz, hogy becímkézték a korábbi csúcskártya (G80 vagy 8800GTX) fölé 9800GTX-nek, meg hasonlóknak, amikor álmában sem érte utol a nagytestvért és memória is kevesebb volt rajta.

    Ehhez képest a Hawaii "rebrand"-ja teljesen korrekt, mivel egy elég jól sikerült, korszerű GPU-t "címkéztek" újra, és pont annak címkézték, ami. A Tonga bár átcímkézés, mivel már kiadák 285-nek, de az alapból az új generációba való. Egyedül a Pitcairn gázos kicsit, bár azért ott sincsenek komoly gondok az árszinthez képest, teljesen jól összerakott cucc.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák