Új hozzászólás Aktív témák

  • CPT.Pirk

    Jómunkásember

    Akadt egy kis problémám az Op3nDott / Medion P4502 telóval. Azt hiszem az én hibámból történt, de lényeg az, hogy eltűntek az IMEI számok a telefonból, valószínűleg formáztam azt a részt is ami azt tárolja, mikor romokat cserélgettem.

    Amiken túl vagyok eddig:

    -gyári rom alatt az engineering mode-ban megpróbáltam az AT +EGMR... parancsokkal visszaállítani a saját IMEI számait a telefonnak. [link] Sajnos nem működik, "at command failed to send" üzenetet kapok. Erre egy megoldást írtak, hogy törölni kell az nvram mappát a gyökérben, majd reboot után működnie kell. Ez sem vállt be. Ugyanezt megpróbáltam nem gyári rom alatt, ott se ment.

    -MTK droidtools-al próbáltam IMEI számokat beadni, látszólag megy is neki, de semmi hatása. Egyik rom alatt sem segített.

    -Chamelephone app-al is próbáltam IMEI-t beállítani, az sem ment.

    -IMEI generátorral csináltam MP0B_001 állományt és megadtam neki a 777-es jogosultságokat, majd bemásoltam a /data/nvram/md/nvd_imei mappába a régit felülírva, de semmi hatása. Több rom alatt is megpróbáltam, semmi eredménye.

    -Android 5.1 alatt Xposed framewrokben van egy "IMEI changer" apk. Az képes volt beállítani valahogy egy IMEI számot, de mindkét sim foglalathoz ugyanazt. Sok eredménye ennek sem lett, mert nem megy a kártya. Ekkor megpróbáltam megint az előzőben írt MP0B fájlt rámásolni a meglévőre, de semmi hatása, mintha nem onnan szedné az IMEI számokat.

    -Próbáltam a Maui META v6 és v8 programokkal csatlakozni a telóhoz és helyrerakni az nvram dolgait, de egyik se látja a telefont.

    Van valakinek ötlete? MT6582 -as SOC van bent.

    [ Szerkesztve ]

    Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)

Új hozzászólás Aktív témák