Aktív témák
-
bajtokarpi
őstag
Sziasztok!!!
Segítsetek légyszí, a problémám a következő: adott egy asus a8n-vm-csm alaplap vettem hozzá két egyforma sorszámú Kingston 512/400-as ramokat. 1-es-3-as slotokba raktam őket, úgy tudom, hogy így kell rakni, ha dual channelt szeretnék. Az a gáz, hogy nem mennek dualba. azt szeretném kérdezni, hogy kell-e valamit állítani a biosban, hogy dual-ba müködjenek.
Előre is köszi!!! -
törölt tag
Nem tudom, jó helyen járok-e....
Lenne egy kérdésem Asus a8n-vm lappal illetve annak egy hibaüzenetével kapcsolatban.
Augusztus óta használom az alaplapot (ugye nforce410+geforce6100), kezdetektől fogva nem az alaplapi vidoekártyával, hanem egy Asus Geforce 6200tc-vel. 512mb, semmi extra, semmi tuning. Driverek rendben feltelepítve. Kezdetben havonta egyszer, aztán egyre gyakrabban, most már szinte 3-4 naponta bootoláskor a következő üzenetet írja ki: Flash chip not supported.
F1 után szépen feláll a windows, minden rendben, de sajnos a hálózat nem működik, nem tudok netezni. Mindig csak újraindítás után 100%-os a rendszer.
Volt már valakinek hasonló gondja? Vagy esetleg valaki tud erre választ adni?
Előre is köszönöm.... -
Sana
csendes tag
Sziasztok!
Nagy vacillálás között vagyok mert nem tudok dönteni.
Szeretnék vásárolni egy alaplapot és egy procit (a többi megmaradt előző gépemből). A proci már megvan egy AMD 3700+ San Diego magos 1Mb cache, a tétlenség az alaplap miatt van mert egy integrált VGA-s deszka amit keresek, ''normális'' videókártyára majd csak tavasszal vagy nyáron lesz keretem
A választás egy ASUS A8N VM CSM és egy Gigabyte GA-K8N51PVMT-9 -ra esett.
* Az ASUS mellett szól a Cool 'n' Quiet technológia és talán 1-2 kisebb funkció na és persze, hogy ASUS de ellene is ilyen pl. a PCI-E x16 és az alatta levő PCI között nincs sok hely, a déli chipseten nincs hűtő, az audio kimenet a szokásos 3 dugós
* Gigabyte esetén a déli chipseten is van passzív hűtő, az audio kimenet itt már szét van ostva mély center stb. ellene igazából csak annyi szólna, hogy nem tudja a Cool 'n' Quiet technológiát (mennyit számít ez, érdemes használni?? ) valamint nincs semmilyen tapasztalatom ezzel a márkával kapcsolatban
Jahh, csak még annyi egy Igloo 7300-at gondoltam rá hűtésnek. -
achon
aktív tag
Sziasztok,
Nekem 1 hónapja van A8N-VM CSM lapom, és most megosztanám veletek, amit eddig tapasztaltam.
Stabil lap, irodai alkalmazásokra tökéletes. Húzásra inkább ott a A8N-E. A BIOSban erre csak kevés lehetőség van. Érdekesség: A 3000 procimat egy Artic cooling ultra silent 64 simogatja, amit csak ugy tudtam felrakni, hogy elhajlígattam néhány bordát az északi hídon. Azóta rendesen megy (néha meg is áll egy pillanatra).
Az integrált hang elég jól teljesít, bár az AU2-hez szokott fülem () nem bírta a mély és magas hangok satnyaságát. Kicseréltem, de azóta is visszatérő problémám, hogy a szegény AU2 időnként pattananó hangot hallat. (IRQ5-ön csücsül az USB vezérlővel)
Már kipróbáltam mindent (lsd: Audigy2 topic) és olyan mintha codec okozná. Media Player Classic alatt pattan, Winfos Media PLayer alatt nem és a Winamp is tökéletesen fut.
Már megszoktam.
Az integrált gánykari olyan amilyen.Ingyé volt.Az NFSMW mindent levéve fut 800x600-on (kb. ~25 FPS). Bár még csak most tesztelem, több autó esetén mikor fog látványosan beszaggatni.
Érdekesség: mindegy, hogy 128, 64 vagy akár 32 MB rendszermemóriát állítasz be, az Everst mindig 128-nak látja.Ellenben erősen javasolt a 64 vagy a 128, mivel 32-nél is beszaggathat időnként a Divx-es film. Valszeg (ez csak tipp) a virtuális memóriából csippent fizikai hiány esetén.
Az NW zfalat a telepítés után hamar leszedtem. Két okból is. Nem értek a konfigurálásához (nagyon precízen be lehet állítani mindent). A másik ok, hogy nem szereti a u(mikro)torrent progi. Így hát maradt a Kerio+NOD32 kombó.
Összességében úgy látom, ha az integrált cuccokat használom tökéletesen megbizkózik az otthoni felhasználói alkalmazásokkal. Filmnézés, internet, no meg Excel, és persze belefér egy kis játék is (pl.: HeroesV, NFS Underground, VW GTI Racing, stb.)
Ja, és egy jó tanács : javasolt frissíteni az összes alaplapi drivert a BIOSszal együtt (0702-re és utána a 1001-re).
Üdv,
achon -
hm
aktív tag
-
hm
aktív tag
Hali.
az a kérdésem, hogy az Asus a8n vm csm lap tud-e 1,1 voltot adni a procinak? -
Boxer001
veterán
Sziasztok!
Nekem olyan gondom van, hogy ha az eddig használt ( most váltottam lap+procit) billentyűzetem akarom használni, nem műxik a lapban, ha meg egy ősrégit, akkor azt meg elfogadja...volt valakinek már hasonló -
nemtommi
senior tag
válasz
bajtokarpi #64 üzenetére
x, hogy miért, de tényleg nem tudja a klón módot, egyszerre csak az egyiken hajlandó képet adni...
[Szerkesztve] -
bajtokarpi
őstag
Sziasztok!!! Segítséget szeretnék kérni! Van egy asus a8n-vm-csm alaplapom, vettem bele egy tv out kártyát , de sehogysem tudom kicsikarni belöle, a klón módot! Hiába kötöm össze a tv-vel nem látja a tv-t. Azt szeretném elérni, hogy ugyanazt lássam a tv-én, mint a monitorom.
Segítségeteket előre is köszönöm!
Üdv. -
saddam500
csendes tag
ASUS A8N-VM nem tudna valaki nekem egy ilyen lapot szerezni???
Sehol nem kapok.
Használt is jó
Már minden megvan a géphez... -
indigo
aktív tag
Az A8N-VM-CSM alalapi vidokártya teljesítményére én is kíváncsi vagyok.
Hogy futhatnak rajta a CS vagy hasonló FPS-ek?
Ha valaki próbálta már ezt a fajta dolgot, akkor írjon pár sort!
Köszi! -
nemtommi
senior tag
válasz
wassermann #56 üzenetére
Komoly, hogy nem adnak hozzá TV-Out kivezetést?
Most rendeltem egy ilyen lapot, és ha tényleg nincs benne a csomagban, holnap bemegyek a boltba, és megrendelem hozzá ezt is.
[Szerkesztve] -
wassermann
addikt
Egy ASUS A8N-VM CSM-ből építenék az asszonynak valamit, de nagyon kellene a TV-OUT. Valaki próbálta már, egyáltalán van valakinek ehhez való kiegészítő kártyája?
-
Lhior
csendes tag
Üdv mindenkinek!
Asus A8N-VM CSM alaplap integrált videokártyája érdekelne, hogy mire képes? Nem a legújabb Need For Speed-re kellene, beérném rajta kevesebbel is. Szóval kb mire elég? Vagy tudtok esetleg egy tesztet a videovezérlőjéről?
Köszi a segítséget! -
dmon
aktív tag
Úgy látom az Asus A8N-VM CSM laphoz a TV-OUT és az SPDIF kimeneti modult külön kell megvenni.
Hol lehet ezeket itthon kapni és mennyiért ? -
st3v0
tag
talalkozott meg vki a kov jelenseggel:
aramtalanitom a gepet, csinalom ami kell, aram vissza, inditas bill-rol, a gep beindul, de se kep se hang. 1-2 reset utan helyre jon, es a jelenseg mar nem jon elo, kov aramtalanitasig. 5let mitol van ez????
amugy 1 Gigabyte GA-K8N51GMF-9 -em van 3000+@2250 venice e6, 2x512@208 DDR ST, 350es Chieftec tap.
koszi -
Alyens
aktív tag
-
-
Alyens
aktív tag
Sziasztok! Nem rég vettem egy ilyen integrált csodát MSI ben! K8NGM-V És lenne vele egy kis gondom és jobbhiján itt kérdezem meg. Szóval raktam rá gyorsan egy XP-t és az a gond, h a winyó folyamatosan tölt szinte. Még ha winampot inditok is. pedig 220MB a rendszermemória,ami nem sok de ilyen alapdolgokhoz elégnek kell lenni! Nincs valami tipp? Elvileg virus nincs!
Előre is köszi!
-
Balinov
titán
-
st3v0
tag
PMU - Power Management Unit
A Power Management Unit (PMU) monitors interrupt signals through an interrupt events detector. If it hears nothing for a while, the system is put gradually and progressively to sleep, in that the longer the time inactive, the more parts of the system will close down. However, setting all this up in the BIOS only goes so far - you should do it in your operating system as well (not NT) - certainly, ensure that 95/98's compatibility with APM 1.0 is enabled through Control Panel.
Erreta 94 Enhanced - van. vmi chipset beallitas, utananezek majd neten, hatha
amugy koszi az infot
[Szerkesztve] -
Balinov
titán
Király,hogy műxik!
PCIE, SATA, HT Spread Spectrum az az órajeleket engedi kisebb/nagyobb mértékben eltérni (1-2Mhz pölö a gyári def értékekről.
K8<->NB Widith - [16,16,v 8,8] - erre lövésem simcs.
neked nincs olyan hogy PMU,meg hogy Erreta 94 Enhanced?
cpu/mobo hőmérsékletet nálad nem méri alul/felül? -
st3v0
tag
koszi a tippet, mukodik
most 250es FSBn megy, alapfesz(elozo lapban 1.385von is ment igy), mem vissza 166-ra, es engedtem ra a Prime-ot. lehet modositatni kellene az elozo hsz-mat, tunning is van ezen a lapon, csak aktivalni kell
de ha tudnatok meg megmagyarazni par dolgot akkor meg jobb lenne
K8<->NB Widith - [16,16,v 8,8] - gondolom 16 a jobb ertek, de 16 bit-et jelent?
PCIE, SATA, HT Spread Spectrum - ez mi a csoda??nekem vmi remlik, hogy vmi interfereciakat allit ez az opcio????
koszi -
Balinov
titán
rosszul fogalmaztam,szóval visszaosztani csak a fent említett értékeket beállítva lehet,természetesen itt az fsb emeléssel egyenes arányban kúszik felfele a ram frekvencia is. K8NS-nél meg az uccsó 2 bios rev-vel lehetett olyat,hogy pl. fsb 255-re belőve,és utána pár (nem emléxem mennyi,talán 6-7) osztó aránynyal lehetett variálni,és ki is írta a bios,hogy mennyi lenne az épp aktuális beállított fsb-hez a ram frekvencia.szóval több mozgásteret engedett a lap,na ezt akartam kibökni.
-
st3v0
tag
Amugy tegnap vettem en is 1 Gigabyte GA-K8N51GMF-9-t. irnek par eszrevetelt, hanem banjatok
pro:
-jol feszerelt - 4 SATA2, FW, hangkartyaja nekem boven eleg, raid
-passziv hutes
-gyors, legalabb is eddig, dehat friss win van rajta
-a SATA kabel amit adtak hozza puhabb az eddigieknel
-kicsi es kek
kontra:
-semmi normalis tunning beallitas - ami nekem hianyzik, az a DDR visszaosztas(vagy en nem talalom)
-1ik kondi a hutom utjaban van 1 picit(Igloo 7200 light)
-SmartFan nem olyan okos amilyen hangzik(elozo lapon Asus A8N-E 600ra vette le a rpm-et)
-az EasyTune rosszol muttatja a CPU sebesseget - mikor 1000t, mikor 1800t, nem tudom miert, pedig C'nQ rendesen mukodik CPU-z szerint, de kitoroltem es mar nem zavar
-keves tartozek
ennyi kb, majd ha a videokartyat is letesztelem irok meg
ja, es remelem kiadnak majd 1 jobban felszerelt biost is
igy ossz-vissz nekem tetszik a lap, de nem ajanlanam tunning orultnek(annak inkabb Asus v AsRock), v irodai gepnek(ott az AsRock erre, olcsobb 1-2k-val), viszont szervernek nagyon jo lesz
-
anulu
félisten
az a bajom, h S939 Sempront itthon nem lehet kapni
különben egy ilyen ASUS lap, bele egy Semp + 2x256 DDR tökéletes alapja lenne húgom gépének... Venice-t nem akarok belerakni, mert 1. piszok drága lett az utóbbi időben, 2. még egy Sempront se hajtana ki, ismerve őt
-
Pundit
tag
csere asusra
csere 450w chieftecre
(nem hiszem hogy a táp lenne a bűnös de hátha)
azért szívtam ezzel is:
-betesz mindent előírás szerint
-indít
-síp majd a szöveg CMOS FATAL ERROR
-nézem fent hogy nem ismerte fel a procit (3200+os venicet , 0403as BIOS)
-betesz 3700+os sand.(mert ez volt még itthon) ezt felismeri
-bios le, frissít, megy a veniccel
szóval ez most f@sza egyenlőre -
rudi
nagyúr
Ugyan nem egy teljesítményéhes gép a Tiéd, de a Deer táp könnyen lehet a hiba forrása/okozója. Ha van rá mód, meg kellene nézni másik táppal, vagy ha már cserélik a lapot, akkor pár napig hajtani másik táppal, utána rákötni a Deert, és ha a következő pár napban behal, akkor már több mint gyanús a táp.
-
Pundit
tag
egy hónapja vettem egy gigabyteot két hete cseréltem mert nem indult el és most cserélem másodszor mert egy kalap sz@r, a küvetkező már egy asus lesz remélem azal nem lesz gondom.
gigabytban nagyot csalódtam! -
Fiery
veterán
-
rudi
nagyúr
Arra kell baromira figyelni, hogy az nForce 430-ból a GeForce 6150-est válaszd, az sokkal több videós gyorsító extrát tud, csak ahhoz van DVI és HDTV kimenet. Ha HTPC-t akarsz rá alapozni, ez fontos lehet, és nézd meg a PureVideo oldalt is [link]
Holnap reggeli hazai pályában lesz egy elég érdekes Foxconn variáció a 6150k8ma-8ekrs. Ennek egyetlen hátránya az Asus A8N-VM CSM-vel szemben, hogy nincs egyszeres PCIe csatlakozója. Amúgy nagyon jók ezek az nForce 430-ak, mert általában tuningbarátok és passzívan is elmennek szépen. -
Fiery
veterán
En ma kaptam egy Asus A8N-VM CSM zsugat, csak jokat tudok elmondani rola
DVI output kulonosen jol jon nekem, az integralt GeForce 6150 video is teljesen korrekt tempot nyom 2D-ben (jatszani meg nem jatszok vele).
Raktam mar ra 32 es 64 bites WinXP-t is, pakoltam bele 4 db Corsair DDR400-at (osszesen 3 GB RAM), semmi sem pusztithatja el ezt a lapot
Kerdezzetek, hatha mast is ra tudok erre az alaplapra beszelni
Fiery -
Pundit
tag
Hi
Szerintetek melyik a legjobb választás a három közül:?!
Asus A8N-VM CSM
vs.
MSI RS480M4
vs.
GIGABYTE GA-K8N51GMF-9
Véleményeket várok.
Aktív témák
- Hardcore café
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Eredeti játékok OFF topik
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- alza vélemények - tapasztalatok
- Jogász topic
- Az iPhone hajthatatlanságán gúnyolódik a Samsung
- Crypto Trade
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Mit tud egy retró kézikonzol?
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
- Bomba ár! Acer Aspire E5 - i7-7GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" FHD I Nvidia 2GB I Cam I W11 I Gari!
- LG 27UL550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / AMD FreeSync
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest