Új hozzászólás Aktív témák

  • Dißnäëß

    veterán

    válasz #03969024 #4604 üzenetére

    Sok gyártó él azzal, hogy az NCore-okat bármivel lehet etetni, mondván, neutrális hangzás, nem ad hozzá a jelhez, nem vesz el belőle.. (ezen lehetne rugózni, de kb. hasonló véleményen van a fülelő közönség nagyja). Így ezt egyúttal előnyként is nézik: van, aki IC-t tesz elé, mások diszkrét opamp-okat, a harmadik FET-eket ill. kisjelű csöveket is láttam már input stage-ben. Próbálnak itt kreatívkodni a gyártók, ha már ugyanattól veszik a modulokat, mint a szomszéd.. és törlik a verítéket a homlokukon, hogyan lehetne az ő szuperkütyüjük MÁSABB, JOBB a szomszédénál (nekem az tetszik, mikor a MÁS-ra gyúrnak), amikor a lényegi része, a modul milliméterre síkugyanaz. Illetve ahogy van kapcsolóüzemű tápos A/AB osztályú erősítő is, ugyanígy van lineáris tápolt D osztályú modul is, még itt is megy a buli. Tényleg, jó értelemben "összevissza", mindenféle kombinációban dolgoznak az alap Hypex modulokkal, amik a csúcsok csúcsát jelentik ma D-ben, és ezt próbálja meg ki-ki a hite, vagy meggyőződése szerint ilyen-olyan módszerekkel körbevenni, így érvényesítve azt az elvet, ami DAC-oknál is megy, hogy nem csak és kizárólag a "mag" a lényeg, hanem az is, ami körülötte van (előtte, mögötte) és ezek további ezer és ezer újabb finomhangolási lehetőséget indukálnak ugyanígy. (Csak egy példa: Stereophile arcok hisznek abban, hogy a D-k érzékenyebbek tápkábel minőségre, mint a nem D osztályúak.)

    Én tervezek két kisebb NCore modult venni majd, kipróbálom őket orosz csővel input oldalon, csak előbb szülessen meg a megfelelő hangfal hozzá. Érdekes kombó lesz ezeket végignézni szép lassan.. de ez adja a kísérletező kedvűeknek a szépséget is az egészben.

    Még így sincs két egyformán szóló szett, hogy rengeteg kis és nagy név Hypex-re épít (vagy ICE-ra, ők is eléggé top). Azok lehetnek viszonylagosan egyformák, akik nem variálják az input stage-et sem, a power supply-t sem és a Hypex/ICE által adott eszközöket használják kizárólagosan, de ugyanúgy ettől még őket is ugyanazzal a hangfalkábellel, passzív váltóval stb. kellene összehasonlítani, hogy almát nézhess össze almával. Meg lehet itt is találni a grált (meg el is lehet tévedni). Egy dolgot érdemes látni szerintem: a régmúlt konvenciói felborultak, totál összeépíthető minden mindennel, kis túlzással.. és sokkal nyitottabb a szakma ma arra, hogy mit mivel használhat, köszönhetően annak, hogy az alap építőkockák felfejlődtek egymáshoz, nem divat a D fikázás sem, az SMPS fikázás sem, mert lassan a fikázókat nevetik ki, és ettől még van AN, meg van mindenki, tehát nem kell a ló másik oldalára átesni, csak bővült a paletta és az ismétléses (vagy ismétlés nélküli?) kombinációk száma. :D

    [ Szerkesztve ]

    POKE 16017,44 ..... SYS 2077

Új hozzászólás Aktív témák