Új hozzászólás Aktív témák

  • #92251648

    törölt tag

    válasz ozzy711 #5606 üzenetére

    "A gyári megoldásokban mindig ott rejlik az a probléma, hogy nem a te akusztikai környezetedhez készült..."

    Valójában mik azok az akusztikai paraméterek, amikhez egy hangsugárzót praktikusan illeszteni kellene? A kijelentésben természetesen van némi igazság, de így kissé elnagyolt. Talán kisebbet hibázunk, ha inkább azt mondjuk, hogy a gyári hangdoboz "nem a te ízlésedhez készült".

    A DIY világ szerintem sokszor félre van értelmezve. Eredetileg arról szólt, hogy a felhasználó egy félkészre szerelt berendezést gyári leírás szerint készre szerel otthon. Én ezt nem keverném a saját konstrukciók létrehozásával, no és a konstruálást sem keverném a találomra kiválasztott alkatrészek összeépítésével. Márpedig a DIY doboznak nevezett képződmények nagy része így, kvázi találomra készül, jobb esetben igazodnak valamilyen ajánláshoz, bevált eljáráshoz, de nagyon ritkán van mögöttük tudatos tervezés. Ám ha megvan a kellő szaktudás, akkor az alsó és középkategóriás gyári dobozok műszaki szintjét nem nehéz elérni, esetleg meg is haladni. A High End egy másik történet, ott az otthoni eszközökkel nem elérhető kinézetnek is nagy szerepe van.

    A ProAc-hoz, mint gyártóhoz viszonyítani szintén elnagyolt lépés, hiszen a kínálatukban szerepel a középszint aljára pozicionált típus és durván drága High End doboz is.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák