Aktív témák
-
TJ Hooker
csendes tag
Hali!
Olyan probléma merült fel nálam, hogy ugyan a két gép látja egymást, tehát a LAN tökéletesen működik, viszont nekem USB-s ADSL modemem van, így nem tudom a Routert sorba kötni a modemmel, csak egy hálókártyára tudodom bedugni.
A kérdésem az lenne, hogy miként tudom megosztani a a netet úgy, hogy a kliens gép is lássa?
Előre is köszi a válaszokat. -
micro
addikt
/off
MATÁV rulez! :C
/ffo -
Killberk
aktív tag
Nekem is lett egy ilyenem, úgyhogy néhány láma kérdést fel is teszek egyből.
1. Lefutattam wigwam.hu-s tűzfaltesztet és mindenhova port láthatatlan visszajelzést kaptam. Ez így elég is védelemnek, vagy még tegyek valamilyen óvintézkedést?
2. Ahogy néztem firewall alap beállításokat, LAN felől minden mehet ki, és a gyakorlatban is ezt tapasztaltam. ICQ-tól kezdve emule-ig, minden műxik. Így viszont akkor kémprogik is kimehetnek bár ad-awaret futtatok néha, de akkor is. Szal inkább állítsam be úgy, hogy kifele is mindent blokkoljon alapba és csak azokat engedélyezem ami kell? Vagy az se lesz jó, mert kém progik az ismertebb portokat használják? Pl 80-as.
3. Most így fejből nemtom pontosan a nevét, de van egy olyasmi engedélyezve, hogy Game akármi. Helpbe azt írja, hogy ezt csak akkor engedélyezem, ha tényleg szükséges. Ez tényleg akkora para? Csak azért, mert majdnem minden nap játszok neten és nem akarom állandóan ezt ki-be kapcsolgatni.
ui: nem tudja valaki véletlenűl, hogy UHU felismeri-e a wireless hálókártyát? :F
[Szerkesztve] -
Vanos
aktív tag
Biztos forrásból tudom, hogy az alábbi konfigból igen nagy mennyiség került felhasználókhoz...;)
Kérdéseket, tapasztalatokat ide lehet írni.
Kezdeném is:
- ADSL hozzáférésemet sikerült mindkét gép számára elérhetővé tennem, de mit kell beállítanom ahhoz, hogy a két gép ''lássa egymást''? (ftp-vel így is megy a dolog, de szeretném ha az intézőben is elérhető legyen a másik gép kiajánlott meghajtója.
- A beépített tűzfal mekkora védelemt nyújt? Gondolom felesleges Kerio és egyébb progik telepítése. Felesleges?
Aktív témák
- Milyen okostelefont vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Kompakt vízhűtés
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Nintendo Switch 2
- Milyen légkondit a lakásba?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- További aktív témák...
- PlayStation Portal 2026.12.03-ig gyári garanciával eladó!
- ASRock B560 Steel Legend + i5 11500 + ID-Cooling + 16 Gb Corsair Vengeance RGB Beszámitok!
- Samsung Galaxy A26 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 12 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Targus Universal USB 3.0 DV1K-2K Compact docking station (DisplayLink)
- HP ZBook Studio G8 WorkStation i7-11850H 32GB 1000GB Nvidia Quadro T1200 15.6" FHD IPS 1 év garancia
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro Max 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3035, 100% Akkumulátor
- LG UltraGear Gaming Monitorok -30%
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest