Új hozzászólás Aktív témák

  • Cs1csó

    félisten

    válasz patex1983 #156557 üzenetére

    Alapvetően kétféle lakásvásárlás van:
    1. amikor már VAN egy ingatlan amit el kell adni, és annak az árából venni egy másikat (azt, hogy ez a másik ingatlan olcsóbb vagy épp drágább és a megtakarításokat kell beletenni, vagy hitelt kell felvenni stb. az itt most kevésbé releváns)
    Ebben az esetben kevésbé számít, hogy épp válság van vagy épp dübörög a lakáspiac: mert ha válság van és olcsón tudod eladni az ingatlanodat DE a másikat is olcsón tudod megvenni.
    Vagy épp ha dübörög akkor drágán tudod eladni az ingatlanodat de a másik ingatlant is drágán tudod csak megvenni.
    Tehát hiába sipákol valaki, hogy pl. a válság alatt eladott egy panelt 10 millióért ami most 30-at ér ha a befolyt árból vett egy 10 milliós kertes házat ami most (az egyszerű példa kedvéért) 30 milliót ér. A pénze tekintetében ugyanott tart.

    2. Amikor NINCS ingatlan amit el tudna adni tehát megtakarításokból, támogatásokból, hitelből kell vásárolni:
    - na ilyenkor járt jól az aki a fenti ingatlant megvette 10 millióért és most mondjuk eladta 30 millióért
    - vagy a fordítottja eladja 10 millióért és elkölti a pénzt, ha ilyenkor ad el és a pénzt mondjuk "feléli" (nyilván be is lehet fektetni stb. de tegyük fel nyaralásra költi, új autóra stb.) akkor bukhat a jövőre való tekintettel.

    Konkrét ismerős aki sír, hogy bár a házukat jó áron tudták eladni de amit vettek helyette az is "jó áron" volt. :DDD

    Szokták mondani - nem tudom pontosan idézni - de amikor forrong az utca, válság van, sztrájk, lázadás, tőzsdekrach stb. akkor kell ingatlant venni, mert az ingatlan egy hosszútávú befektetés, és jellemzően értékálló, amint lenyugodnak a kedélyek, a gazdaság helyrebillen pedig szépen el lehet adni bő haszonnal.

Új hozzászólás Aktív témák