Új hozzászólás Aktív témák

  • KBaj

    kezdő

    válasz Delila_1 #45369 üzenetére

    Kedves Fferi50 és Delila_1 !
    Köszönöm Delila_1, hogy Te is bekapcsolódtál a beszélgetésbe. Érdekes a javaslatod, de kezdő vagyok és nem nagyon értem minden sorát. Különösen az Application.Volatile sort, miért kell bele? A CV > 40 sornál mi a 40-es szám?
    Időközben kísérletezgetek: VBA futtatását Hibakeresés módszerrel: a kód sorokban megállító pöttyöket helyezek el és így vizsgálom, hogy hogyan változnak a változók.
    Egy másik szintén félig kész függvényen érdekes dolgot tapasztaltam. A függvény eleje a későbbi programban felhasználandó változók kezdő értékét tartalmazza, konstans, munkalap cella konstans, munkalap cella, mely beépített függvény szerinti kiszámított értéket adja a cellának. Azonban az első két módszer szerint rendben megy, de a beépített függvény szerinti értékadást egyszerűen kihagyja (a példa szerinti a = Cells(12, Kezd) sor). A megállás helyét sárga színnel jelzett állapotban a kurzort a változó fölé víve Empty hibát mutat, pedig utána is elvégzi a munkát.
    Továbbá egy ponttól nem megy tovább, kilép. Pedig nem szokatlan programsort kellene végrehajtania. Úgy tudom (és remélem jól tudom), hogy a VBA a programot ahogy látható a szerkesztő ablakban föntről lefelé, sorban egymás után kell végrehajtani. Ime a kódrészlet:
    Function Poisson2(Feltétel2 As Range) As Long
    Call kep_ki
    k = 0
    Kezd = Cells(8, 7)
    Kezd5 = Kezd + 5
    a = Cells(12, Kezd)
    Előford = Kezd + a
    Valószín = Előford + 90
    Várak = Valószín + 90
    Us = Cells(4, 7) + Cells(2, 7)
    Cikl = Cells(5, Előford + 1)
    Cells(6, Előford + 1) = Cikl
    Range(Cells(Cikl + 1, Kezd + 1), Cells(Us, Kezd + 15)).ClearContents
    Az utolsó előtti sort még végrehajtja (ez a megállás helye szerinti sor), az utolsót viszont nem, visszatér a munkatáblához Erték hibával.
    Kedves Fferi50 bejegyzésedben a Cella.DisplayFormat.Interior.Color(index) utasítsró írsz. A fenti programrészletben nincs ilyen, mégsem emészti meg a VBA.
    (Nekem is 2016 Excel van)
    Üdvözlettel:
    KBaj

Új hozzászólás Aktív témák