Új hozzászólás Aktív témák

  • gsc73

    aktív tag

    válasz Fire/SOUL/CD #5759 üzenetére

    Hali!

    Több kérdés nem olyan egyszerű, nézzük sorban:

    1: makró így is úgy is van, mert az adathalmazt át kell rendezni, kinyomtatni stb… ez nem kérdéses. Ez a „rendezés” makró nem automatikusan indul, hanem kitettem egy gombot, amihez hozzárendeltem a Personal.xlsx-ben található makrót, így könnyen elérhető.

    2: munkakönyv: egyrészt a gondolatod nem egyezik a cég filozófiájával (szerencsére), másrészt sokan vannak itt 50 felett, akik ezt a munkát még papíron kezdték, és nem is olyan túl régóta van számítógép, harmadrészt nekem is az a filozófiám hogy a számítógép van az emberért nem pedig fordítva. Amit csak lehet a legegyszerűbben kell megoldani, egyetlen gombnyomással. Ez a normális. (külnben ez nekem csak hobbim, a saját és munkatársaim munkáját könnytem meg vele. Nem vagyok rendszergazda)

    3: A CSV fájlt megnyitása során NEM indul el automatikusan a varázsló! (vagy ez beállítható?) Az csak akkor működik, ha átnevezed TXT-nek. Ez nem megoldás! Elmenteni, átnevezni, megnyitni HDD-ről, végigcsinálni az importálás varázslót, majd elindítani a rendezés makrót. Na nem! Ebben ez esetben az ember lenne a számítógépért, nem pedig fordítva!

    4: „A Vezérlőpultnak ehhez semmi köze.” Dehogy is nincs! Mindent kipróbáltam, tapasztaltam, tehát nagyon is sok köze van! Idézet az Excel súgójából: „ A .csv fájlok megnyitásakor az Excel az aktuális alapértelmezés szerinti adatformázási beállítások figyelembe vételével importálja minden egyes oszlop adatait.”
    A kérdés: MI az az AKTUÁLIS ALAPÉRTELMEZÉS SZERINTI ADATFORMÁZÁSI BEÁLLÍTÁS. Ezt keresgéltem pár órát a neten, de egy utalásból kitaláltam:

    Ez az:

    ugyanaz

    Nagyon köszönöm a válaszodat, de sajnos engem nem visz előre. :(

    Üdv: g.

    [ Szerkesztve ]

    kedvenc szavaim: palack, flakon, kredenc, fridzsider, ibrik, trafik, szvetter, fregoli, rezsó, sparhelt, vájdling, szifon, gardrób, partvis, spejz, tégely, drót, abrosz, lavór...szocreál.

Új hozzászólás Aktív témák