Új hozzászólás Aktív témák

  • zetor2000

    senior tag

    Voltam ezen a Mangal Ica fesztiválon.
    Fesztiválnak én nem nevezném, inkább valami vásárféle. Még csak annyira nem is mangalica, mert rengeteg egyéb is van, a fele egyáltalán nem árul húsfélét, aki ott van.
    A családi tenyésztőkön kívül vannak a kajások, akik készítenek melegételeket. Most megjelent 1-2 lángosos is. Ez még azt mondom, okés. Még a kézműves sörösre azt mondom, oké, mert a kaja mellé kell gurítani. Ugyanez áll a pálinkásokra is, csak abból bármikor is lehet inni. De...
    Van kürtőskalácsos. Van mézes, sajtos, szőrmekereskedő, bőröves. Még a cserépedényest megértem, mert lehet benne készíteni húsételeket. De usanka árus mi a ferde f*szért kap engedélyt bódé állításra? Meg a prémes-szőrmés, marhabőröves? A prém bárány, a bőröv marhából van, nem mangalica... szerencsére a swarovskist nem láttam, mint pár éve, az azért odavert még...
    A hely nem rossz, rendesen van illat, végre vannak rendes kaják, nem csak a ganaj, jópár ismertebb foodtruck is kiment árulni, van pár KV-s, amik mondjuk nem sok vizet zavarnak, de kaja után jól jöhet kóma ellen. A tér TV székház felé eső végén láttam jópár toitoi-t, szóval trónterem is akad.
    Felhúztak egy kisebb színpadot, de én nem sokkal nyitás után voltam, még nem ment a dajdaj, de délután/este biztos lesz hangulat. A pálinka megteszi, csak nem tudom, miért adják ennyiért. 2 cent málna 1200, a többi szerencsére 1000 alatt, de volt még pár másikból 2 cent 800 körül, a többiből azért 2 cent ~350-400, de van, ahol centenként 100tól már van, törköly. Ott egy feles 500, az szvsz kocsmai ár alatt van erősen, de csak a törköly van ennyiért, mondjuk az viszont hibátlan. Sörből palackost láttam, kézműves félét, literje 900, biztos jó, de van idehaza, azt nem vettem.
    Forraltborosok vannak, az biztos rendben van, nem néztem, mennyi az annyi, belváros, gondolom, ahhoz mért árakkal.
    Amit vettem, az szerintem teljesen rendben van. Füstölt tarja, ~4,3ropi/kiló, húsos szalonna hasonló árban (vékony csík szalonna rész, féltenyérnyi sonkaféle), 1véres+2májas hurka ezerér' -ezzel lehet átb*szta magát az eladó, 2 sütni való kolbász 990 másik helyen. Kenőmájast is vettem, az asszem 300 Ft amennyit leszabattam, nem sok, de 1 étkezéstől több. 1pár mangalica csípős kolbász 920, de ez kicsike, szerintem 1 étkezés másfél embernek, de baromi jól néz ki. Meg egy 3,5decis merlot törköly, 3500ért - ez finom (ismeretségi kör ennyiért (se) hozza a törköly literjét, szóval esse ócsó)
    Sajna kenyeres nincs kinn, de semmi pékárus sem, pedig ennyi húsféléhez / sajthoz lehetne tolni, de otthonra is vennének biztos páran.

    [ Szerkesztve ]

    Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.

Új hozzászólás Aktív témák