Új hozzászólás Aktív témák

  • halapidori

    csendes tag

    válasz Gabibácsi #30052 üzenetére

    Érdekes. Szerintem mi magyarok pszichésen-szociálisan elég rendesen le vagyunk maradva, de simán lehet, hogy keletebbre ez még rosszabb. Nagyanyám még nem ehetett egy asztalnál az étkezőben nagyapámnál, hanem kiszolgálta az Urát, és utána elfogyaszthatta a saját ebédjét a konyhában. Nógrád megyéről, 30-50-70 évvel ezelőttről van szó, nem 100-200 évvel ezelőttről. Nyilván nem egyedi eset, biztosan vannak enyhébb, de hasonló példák. Egy ilyen családban nevelkedett valakinek nem nagyon van jó mintája, amit követhetne...
    Az oktatásban sincs igazán lehetőség arra (sajnos igény is csak ritkán), hogy a gyerekek lelki fejlődésével érdemben foglalkozzanak, biztos-nyugodt családi háttér egyre kevesebb, hát honnan tanulja meg szegény kisgyerek, hogy kell jól szeretni magát és másokat, vagy kapcsolatban lenni, hatékonyan kommunikálni.
    Én úgy látom, az az általános, hogy sem a nő, sem a férfi nem ismeri eléggé magát és a szükségleteit ahhoz, hogy tudja, mi az, amire neki kell, mi az, amit ő tud adni, nemhogy eljutni addig, hogy lássa, mire és hogyan van szüksége a másiknak, vagy hogyan beszéljenek meg-oldjanak meg problémákat... Szóval a legegyszerűbb felszínes, de legalább rövid távon kielégítő kapcsolatokat (jó szex, sok pénz) keresni, mert az megy.

    Helyes, finom reggelit készítő orosz lányokat korlátlanul küldhetsz hozzánk is.

Új hozzászólás Aktív témák