Új hozzászólás Aktív témák

  • WiZARD

    addikt

    Napelemre jött rakás ajánlat, 1-2 volt aki mindenképp ki akart jönni megnézni.
    Nekem időben belefért, kiváncsi voltam mit akar nézni egy épülő házon, amihez a terv nem elég...

    Odaérek, kiszállok az autóból, erre a szomszédom van ott. Vicces hogy itthonról elmentünk 15 km-t hogy ott megbeszéljük és utána haza.

    Aztán jött 20 perc sales-es szöveg. Lehet van akinek ezzel lehetne eladni, de nálam nem volt nyerő.
    Solaredge-et forgalmaznak/szerelnek, elmondta hogy minden más szar. Erre 20 év gari van, de a szar Froniusra csak 5 év és az a 6. évben el is romlik, így azt 3x kell cserélni amikor még mindig jó a SE. (nem volt kedvem belemenni, hogy Froniusra is lehet 20 évet venni)
    Elmondta milyen q jó, hogy panelenként van optimalizáló. Kérdem de nekem az minek, tuti árnyékmentes a háztetőm. Innen jött megint hosszú mese, hogy mi van ha madár elrepül, vagy felhő és nagyon fontos a panelenkénti optimalizáló.
    Ez a tuti mert ezt "münkhenben" felügyelik panelszinten és ha bármi nem stimmel akkor megoldják. Bezzeg bármi más rendszer esetén csak az éves elszámolásnál derül ki, ha gáz van.

    A mese után jött a lényeg, hogy ők 17 kW-s SE invertert tesznek mindenhova, mert így később bármikor lehet bővíteni, árban meg nem drágább.
    Alapból 19 db 330w panellel szerelik, plusz panelnek adott a felára.
    Mondom de nálam el se fog férni több mint amit most felrakatok, mert ekkora a tető. Ekkor mondta, hogy óriási fejlődés van és 5 (de max 10) év múlva már simán 1000w panelek lesznek a mostani 330as helyett és akkor majd meglátom milyen jó a nagy inverter.

    Inkább nem kérdeztem semmit, csak legyen vége :D

    Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. **** www.PhenomeNato.com ****

Új hozzászólás Aktív témák