Új hozzászólás Aktív témák

  • concret_hp

    addikt

    válasz borix #25823 üzenetére

    mármint ennek egy újságírósított cikknek a fordítása az origós valami ugye így gondolod? ;] ami egyébként sztem téves, mert a bbc-s azt mondja: "Scientists studied more than 1,000 healthy joggers and non-joggers over a 12-year period." amit linkeltél az meg így indul: "We examined the associations of running with all-cause and cardiovascular mortality risks in 55,137 adults, 18 to 100 years of age (mean age 44 years)."

    szóval sztem nem :)

    és egyébként ha elolvasod ezt a hosszabb írást, külön bekezdésben ír arról, hogy nincs megegyezés abban, hogy van-e optimum pont, ill. egy bizonyos szint felett javul vagy romlik a halálozási arány.

    másrészt a halálozási arányon felül az egészségi állapot sokkal érdekesebb, ami viszont egy nagyon nehezen megfogható (mérhető) dolog. arról nem beszélve, hogy olyan bias-t minthogy valaki azért kezdett futni, mert nagyon rossz állapotban volt így lehet sokkal rosszabb az állapota egy átlagos keveset mozgóhoz képest, nem nagyon tudsz ezekből kiszűrni.

    az origós "cikk"-hez visszakanyarodva meg azt mondja kérdőívezés volt, ami megint sok mindenre jó, de egy komoly méréshez nem :)

    [ Szerkesztve ]

    vagy fullba vagy sehogy :D

Új hozzászólás Aktív témák