Új hozzászólás Aktív témák

  • Agony

    aktív tag

    válasz inf3rno #40161 üzenetére

    Igen, arra gondoltam amit írtál. Én olyan helyeken látom létjogosultságát ahol az energia beosztásában nagyon előrelátónak kell lenni a táv komoly szintjei miatt. Ha síkon futok vele, akkor a watt lényegében a tempóval együtt mozog, semmi jelentősége, ha nem bírom tartani a tempót, akkor hiába nézegetem a wattot. De mondjuk a szint nagyon ellövi az égbe a teljesítményt és akinek nincs a lábába kismillió hegyi kilóméter, annak ez talán egy kicsit jobb rálátást enged, hogy ossza be az erejét, mert hiába álmodja meg hogy letolja a távot 5:00-ás átlagra, ha elfogy a felénél. Ahogy néztem akik teljesítményre edzenek, azok nem is céltempót határoznak meg maguknak, sőt a Stryd appban nincs is tempó mező, csak a távot látod és a wattot. Megvan, hogy a korábbi felmérő alapján mit bír a lába és azt kell tartania a teljes távon, aztán a végén lesz egy időeredménye, ami lehet hogy 4:50-es átlag lesz, lehet hogy 5:10, de ennyi volt benne.

    Például a Budapest Night Run-on kétszer meg kellett mászni a várat, ami az én satnya alföldi lábaimnak nyilván extra terhelés. A Night Run egy intervall edzésnek volt betervezve és 4:05-ös átlag lett meghatározva célként, amit szépen tartottam is mindenhol, kivéve azon az 1000 méteren ahol fel kellett mászni a várba.

    Itt a vár előtti kilóméterem:

    16 km
    310 watts
    3:59
    1000 meters

    És itt a várba mászós kilóméterem:

    17 km
    312 watts
    4:51
    1000 meters

    A teljesítmény mindkettőnél ugyanakkora, csak az emelkedőn úgy kúsztam fel a s*ggemen. :)

    Ez a verseny két héttel a szegedi után volt, ahol ugye pontosan teljesült a tempó cél és mint utána kiderül a teljesítmény is stimmelt azzal amin elvileg futnom kellett volna (304-305W). A Night Run-on viszont lassabb tempó volt a cél (4:05), az átlag teljesítményem 299 W lett és maradt is benne jócskán tempó.

    Amúgy ha nem lenne ennyire új meg túlárazott, akkor még azt is megkockáztatnám, hogy akit nem érdekel a pulzusa és nem kell neki GPS útvonal, akkor egy Stryddal jobban jár mint egy alap GPS órával, de nem a teljesítmény miatt, azt akár teljesen ki is lehet hagyni a képletből. Az egész van vagy 10 gramm, rárakod a csukára, elmész futni, ez szépen gyűjti az adatot és amikor hazaérsz beszinkronizál bluetoothon a telefonnal. Kb. 20-30 napot kibír egy töltéssel, teljesen vízálló, kültéren/beltéren is jó és ha jól rémlik 60-70 napnyi edzést tárol. Ha az ára 20-30k között lenne, egy jó opció lehetne azoknak akinek nincs szüksége órára.

    Start with a whisper, end with a scream!

Új hozzászólás Aktív témák