Új hozzászólás Aktív témák

  • dabgergo

    őstag

    Köszi mindenkinek!

    Na egy kis beszámoló :)

    Összességébe véve meglepően jó volt! Azt hittem nagyon csúnyán szét fogok esni, de ezek a csodagélek baromi jól adták az energiát, meg persze azért nem szerénykedek, alapoztam azért rendesen az utóbbi 5 hónapban.
    De azért nem volt ilyen egyoldalú :D

    Nagyon sok tapasztalatot szereztem, csomó minden új volt nekem, életemben nem futottam terepen 30 fölött, meg amúgy 42k fölött sem.

    Egyik érdekesség h pl. durva h egy idő után a lefelék is milyen rohadt fárasztóak és közel sem tudtam visszahozni azt amit a felfelével "elvesztettem", egyszerűen túl sok energia a lassítás, főleg ha köves és meredek a lefele.
    Vittem szendvicseket is de nem tudtam pár harapásnál többet enni valahogy. Csokik és a gélek nagyon jók voltak viszont.

    Nagyon hasznos volt h a kutakat is kinéztem előre (ld. közkutak app!), szerencsére az összes működött, ha ezek nincsenek meghalok :D

    Órámon a navigálás nem százas (935, csak csiganyál van és mivel túl hosszú az út nem is navigált az út nagy részén - btw nincs erre vmi megoldás?), így sajnos többször elő kellett vennem a mobilomat és megnézni hogy merre az arra, ez zavart mert így rohadt sok vesztettem pedig nem akartam volna megállni, szóval ezek kényszerpihenők voltak.

    Időről annyit h nem kell azért annyira jónak tartani ezt a tempót, mert kajálással, térképnézegetéssel, fotózással, meg a kutaknál (+összefutottam ismerősökkel) elment összesen a Strava szerint 1,5 óra :Y az rohadt sok állás, nem értem ennyi h jött össze mert egyszerre 5-10 percnél sosem álltam meg és kimondottan fáradtság miatt egyszer sem álltam meg, pontosann de, ugyanis egy mély pont volt még az elején, rejtély de tényleg!
    fogalmam sincs miért de 12 és 22km között konkrétan szédültem, és meg is álltam kényszerből vagy 15 percre, megérte mert elmúlt nagyjából, de elején még nyilván nem voltam fáradt így ez is kényszer volt, dehát ilyen ez az élet, na mindegy, lényeg h a pace annyira azért így nem szép, de az tény h ezzel együtt is csodálkoztam h 50 fölött is jól bírtam, nem fájt a térdem, se a lábam durván, kivéve 65 körül lefele már a betonon, na az halál volt, kéne sztem ilyen távokra vmi párnázottabb terepcipő (Hoka?).

    Terep elég változatos volt, volt pár technikás köves rész, oda úgy éreztem kevés a pega trail, de mindegy, kétszer kibicsaklott a bokám vmi kő miatt de csak enyhén, semmi súlyos. Köves technikás részek jó szemetek mert lefele is nagy szívás és csak lassan lehet menni.

    Gélekkel annyiban megszívtam h Dechatlon zárva és gélt nem szállítanak ki, így Biotech USA-ban vettem géleket, amik jó szar ízüek voltak, plusz dupla olyan drágák, de mindegy, működtek.

    Egyébként a FR 935 live trackkel, navigációval, mellkaspántos pulzusméréssel pont 50%-ra merült, számomra ez tökéletes, ennél hosszabbat nem tervezek egyelőre futni :D UTMB-ra lehet nem lenne elég, sőt :D

    Az is érdekes h az előre megtervezett útvonal szerint 2180m szint kellett volna legyen benne, de a 935 csak 1990-et mért, ha meg stravaban a correction-re megyek, akkor még tovább csökkenti 1850-re :D na mindegy, azért érdekes.

    Dekás mellény: elég jó volt, minden befért, alapvetően kényelmes is volt, egy dolog viszont elég idegesítő, elől a kapcsoknál van ilyen kis tépőzár, na az többedszerre beletapadt már a pólomba és jól szétroncsolja :(((

    Na hát ennyi kb, ha van kérdés, jöhet :)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák