Új hozzászólás Aktív témák

  • bencze

    senior tag

    válasz LanyUs #68418 üzenetére

    Nekem éles szúrás térdben elöl futómozgásnál talán 2019-ben volt (de haza kellett gyalogolnom úgy előjött, nem mondom, hogy kibírhatatlan de meglepően erős volt). Érdekes módon gyaloglásnál nem. Nem tudom meddig tartott pontosan mert asszem bokám is fájt akkoriban de összesen 1 év maradt ki. 1-2 havonta kimentem futni és nem volt még oké. Akkor szerintem a túl könnyű cipők hajszolása nem volt jó nekem a vékony talpak miatt. Pedig milyen jó könnyű, kompakt cipőben futni...
    Ilyen tompa térdkalács futásnál, ez most van, és volt az ősszel talán, akkor megijedtem, kihagytam 2 hetet, akkor vettem a hokát meg igyekeztem nagyon puhán lépni és elmaradt szép lassan.
    A cipő nehéz ügy. A hokát szétfutottam, vettem egy másik ugyanolyat, de mostanában a talpam fáj benne (valahogy a boltív). Érdekes eddig miért nem. Rotálnom kell mással (ami meg vízhólyagot okoz). Egyébként a hokát mostanában nem szeretem, nehéz mint a sár.
    Sarokra nem nagyon szoktam lépni, de kell a low drop is hozzá. Annó amikor megtaláltam a Sauconyt az volt a nagy váltás, hogy 8mm sokkal jobban esett mint a 10, valahogy természetesebb a lépés futás közben, szerintem segít jobban középre érkezni de tudományosan sosem vizsgáltam. Azok se tökéletesek, folyton keresem a tökéletes cipőt, az adidas solar glide 5 kényelmes végre elöl széles, nem nyom sehol, vállalható érzésre, szerintem párnázott is eléggé, de vízhólyagot hagy belül a boltíven végig (4.5cm hosszú nagy ovális bőrdarabot szedtem le a minap).

    @parandroid
    A jógát értem, majd megemésztem, félig vicc volt ezekkel a női mozgásformákkal de tényleg amolyan női trendi cuccok ezek (amikor idejöttem dolgozni az onboarding részeként volt lehetőség egy ilyen bevezető órára, valami jóga volt, és nem volt rossz, igazából tényleg hasznos lehet).
    A bicajos dolgon gondolkodnom kell. Az a baj most csomó mindent szeretnék venni de sajnálom a pénzt. Vennék egy új (4k-5k) monitort (látom páran ti is akítvak vagytok a monitor topicban), akkor már videokártya is kellene, akkor kell új táp, és akkor a 2e-et elértem ha nem válogatok túl szégyenlősen, így ha már indoor bicikli, akkor egy Zwift setup is eszembe jutott biztos jó poén lenne :D szóval nem ugrom semmibe bele anélkül, hogy átgondolnám. A látogatásról nem mondtam le, köszi a meghívót, biciklizni akartam de valahogy elmaradt, most meg kezd hideg lenni.

    @Hi!King
    Igen én voltam a hülye most már értem köszi.
    Régebben olvastam valahol, hogy ez a 'resistance training' (mi lenne magyarul) lábra erősítés jó a sérülésmegelőzésre is, kicsit furának tűnt, hogy guggoljak súlyokkal vagy tudomisén de valahol logikus, így ahogy vénülök el kell gondolkodni az összképen, hogy mit kellene csak beiktatni így vagy úgy.
    Biciklizni nem szívesen megyek ki közútra éjnek idején (mármint tök sötétben, esetleg ködben), szerintem nem egy életbiztosítás, lámpa ide vagy oda azért mennek 100-al a népek autóval. Nem Budapest közepén kell tekerjek hanem kint a mezőn falvak között. Biciklizik itt sok ember de sötétben nem nagyon szoktam egyet sem látni. Plusz ha valami gondom van egy defektet javítani, vagy valakit hívni 25km-el odébb, nyáron világosban mégis más mint ilyenkor. Kimehetek körözni, cég körül 4.6km körön csak kicsit unalmas, de az egy opció végülis, rég csináltam :)
    Az úszás biztos jó mint sport, viszont a futás nekem nem annyira mint sport működik hanem ilyen outdoor aktivitás amit szívesen csinálok. Ehhez képest befizetni majd csúcsidőben eljárni valahová, plusz meg is kellene tanulni úszni, nem nagyon kívánom. Funkcionálisan tényleg kb egyenértékűek mint cardió de nehezemre esik ennyire racionálisan csinálni. Mint amikor szereted a mákostésztát de diós van csak amit meg pont nem, valahol ugyanaz, másrészről meg tökre nem. Tudom, bennem van a hiba. Csodálom aki céltudatosabb tud lenni.

    @inf3rno
    Kösz a javaslatot, talán elkérném kipróbálásra de kicsit messze vagyok onnét. Nekem igazából tetszik ez a szabad görgős dolog, kicsit aggódnék, hogy összetöröm a fél szobát ha leesem róla, de kifejezetten jó poénnak tűnik gyakorolni a nagyon egyenesen menést! :) ideális esetben mindegyiket kipróbálnám pár napot. Na majd megálmodom, most hétvége jön, biciklizhetek is akár.

    -= QFR mx blue / HPE87 mx brown / QFR mx red / Poker 2 mx blue / Poker 3 mx clear / Leopold FC660M mx silent red=-

Új hozzászólás Aktív témák