Új hozzászólás Aktív témák

  • Zola007

    veterán

    válasz kolosanyi #159099 üzenetére

    majd keresek, addig érd be a common sense-el

    Nagysúlyos hipthrustról volt szó, tehát amiből max 3-at tudsz csinálni
    Hasizmok mindig gyengébbek mint a hátsó lánc. Leggyakoribb hiba, hogy lemarad a csípő a mellkashoz képest és a hátsó csigolyafelszínek veszi fel a terhelést.
    Ugyanaz mint a guggolásnál mikor a csípő mozdul hamarabb és létrejön egy homorítás. Pár éve neked is ettől fájt a hátad anno a 200-nál, csak akkor még nem kellett hozzá 15 impaktos NCBI link, hogy elhidd.

    Egyik sem kezdő gyakorlat. Deadlift excentrikus jó erector erősítésre csak ésszel kell használni, mert sokkal nagyobb az idegrendszeri impaktja mint az izom.
    Itt már eleve feszítettek az izmok, lefelé tárol energiát, éppen ezért vagy erősebb minden gyakorlat negatívjában és ezért is terhelhető jól a szakasz. Ha pl. nem földről veszed fel a súlyt, hanem pl. boxról, amit utána kivesznek a rúd alól, akkor 1RM deadlift feletti súllyal is lehet dolgozni.
    Másrészt a teljes testes hatása is nagyobb, fogást is erősíti, ami propriceptív visszajelzést a hátnak és hipthrust teljesen mellőzi. Ezért van az, hogy a fitness csajok többsége nagy segg, nagy guggolás, de a 20 kilós kézit nem bírja el egy kézzel.

    Aki pedig nem tud egy deadliftet helyesen kivitelezni, azt nagysúlyos hipthrusttal sem kellene terhelni, van sok más háterősítő gyakorlat, ami még ennél is egyszerűbb erre a szintre.

    [ Szerkesztve ]

    Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs

Új hozzászólás Aktív témák