Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • basaharc502

    aktív tag

    válasz python1 #189789 üzenetére

    Bármilyen feldoglozott, mesterséges vagy természetes anyag ha túlzott mennyiségben és hosszú távon kerül az emberi szervezetbe az káros lehet a szívre, vesére, májra, emésztésre stb. és ezt tanulmányokkal alá is lehet támasztani. Pl. napi 1 tubus mustár elfogyasztása is hosszú távon bizonyosan okoz valamilyen negatív dolgot valamelyik belső szervünknek. Csak a példa nem életszerű...senki sem eszik meg napi 1 tubust.
    A szukralóznál is a mennyiség a fontos, viszont itt elég nehéz dolgunk van, mert azt, hogy pontosan mennyi van belőle 1-1 termékben az nincs feltüntetve...legalábbis én egy terméken sem láttam még, hogy ennyi édesítőszert raknak bele, mivel nagyon-nagyon kevés mennyiségről van szó pl 2 liter colában.

    Nem elbagatelizálni akarom a dolgot, mert vannak/lehetnek olyan élelmiszer alapanyagok, amelyeket tényleg jobb kerülni, de ha csak ezt a topikot visszaolvassuk látható, hogy linkelt itt már mindenki annyi féle dolgot, amit jobb kerülni, hogy lassan csak fénnyel kellene táplálkoznunk, ahhoz, hogy nyugodtan feküdhessünk le a nap végén.

    Az biztos, hogy a hangsúly a mértéken van, havi pár mekis kajálástól, a néhány gramm fahéjtól vagy pár üveg zero colától még senki sem hízott el, vagy vágta tönkre a vérképét, máját, veséjét.

Új hozzászólás Aktív témák