Új hozzászólás Aktív témák
-
gozso
őstag
válasz Lucif-R #23432 üzenetére
mindkét kamera "okos eseményeinél" csak ez szerepel:
Smart Event
Line crossing detection, intrusion detection, unattended baggage detection, object removal detection
vonalátlépés, behatolás észlelése, elhagyott csomag észlelése, objektum eltávolítás[ Szerkesztve ]
fél vese eladó..., szivárványhártya ugyanitt
-
félisten
válasz Lucif-R #23421 üzenetére
Ezek szerintem Hikvision kamerák -- ebben így más fog tudni segíteni.
De a lényeg az, hogy ha az NVR a folyamatos képanyagot kapja, akkor neki alapvetően mindegy, hogy mit tud a kamera, hiszen maga az NVR elemzi a képtartalmat.
A kamerák tudásának igazán akkor van jelentősége, amikor ők elemezgetik a képet, és a rögzítő a buta eszköz.
MaCS
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
félisten
válasz Lucif-R #23417 üzenetére
Egy csomó kamera saját jogon tudja a mindenféle események kezelését (emberfelismerés, állatfelismerés, vonalátlépés, stb.). Ezeken beállítható, hogy csak olyankor rögzítsen, ha ilyet érzékel. A rögzítés aztán mehet a kártyára, NAS-ra, felhőbe, NVR-re, akárhová.
Az NVR-ek tudása ettől független.
MaCS
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
jézusom
addikt
válasz Lucif-R #17688 üzenetére
Nekem is van csoda éjjel szÍnes kamerám, de nem sokat ér mert éjjelre meg nappalra tök máshogy kéne beállÍtani, de azt nem lehet külön. A becsillanásra nem tudom mit értesz, de nálam a dahua olyan üveg búrás fos, hogy vissza tükröződik az infra, valószÍnűleg ezért volt leárazva mindegy Így is megéri hogy vettem hozzá külön infra vetőt.
[ Szerkesztve ]
-
vacs
Topikgazda
válasz Lucif-R #17199 üzenetére
100%-os kompatibilitás mindig csak azonos gyártó termékeivel lesz.
Ellenpélda, hogy az én kínai nvr board-om tökéletesen kezeli a Reolink kamerámat.
Folyamatosan rögzít, de pirossal megjelöli, ha mozgást érzékel!
Kijelölhető a rögzítőn a figyelendő terület is! Viszont ez a közreműködés függ az nvr és a kamera firmware-jétől is.
Simán lehet, hogy ha a kamera frissül, utána már nem fognak együtt működni![ Szerkesztve ]
(^)(>.<)(^)
-
motrola
aktív tag
válasz Lucif-R #17192 üzenetére
Tanulj meg olvasni! Én azt írtam belül van reset gomb.Meg azt is írtam tipusfüggő. [link]
A tipusfüggő azt is jelenti, van olyan kamera amin kívül van a reset gomb. A kamerát általában magasra szokták felszerelni ahol nehezen hozzáférhető.
[ Szerkesztve ]
Dell Latitude 5490, POCO X5 5G, Umidigi, Chuwi Hi10X
-
markussandor
senior tag
válasz Lucif-R #17182 üzenetére
"HIK NVR meg tudna enni Annke, Reolink, Dahua kamerát? Gondolok én mozgásos riasztás, esetleg vonal átlépés módokra."
A Hikvision NVR bármilyen kamerát rögzít, ami OnvIF képes.
A spéci funkciókat be tudod állítani a kamera felületén, és akkor az NVR tulajdonképpen csak rögzítőként funkcionál.
Nálam Hikvision az NVR, és 3 kamera, ezeket fullra kezeli az NVR, a másik 3 kamerám 2 gyártó 3 modellje, azokat csak rögzíti, mindent a kamerák weboldalán, vagy gyári appjában állítgatok. -
markussandor
senior tag
válasz Lucif-R #17169 üzenetére
Boardot nem vettem még, mások igen, de ez nem nagyon változtatja meg a véleményem, a saját márkás rögzítőnél szerintem senki rögzítője se jobb adott kamerához.
Azt tudom még ötletként mondani, hogy ha nem lesz TV-re kötve, vagy elég az FHD HDMI felbontás, akkor vannak olcsóbb Hikvision NVR-ek is.
Én direkt 4K HDMI kimenetest választottam a TV miatt. Bár nagyon ritkán nézek rá, de miért ne alapon. -
markussandor
senior tag
válasz Lucif-R #17154 üzenetére
"OS-e mennyire jó, értem azt hogy kezelhető használható, featuregazdag. Van most ilyen favorizált NVR OS ?"
Ilyen fura kérdést se kaptam még :-)
A Hikvision kamerákhoz nem nagyon talál(ha)tsz ettől jobb rögzítőt, és most nem erre a konkrét modellre gondolok, hanem magára a Hikvision márkára.
Az enyém eddig kapott 3 FW upgrade-t, minden alkalommal okosabb lett, egy csomó funkciót ki se tudok próbálni, mert egyik kamerám se kompatibilis vele.
Szerintem azt is kijelenthetjük, hogy minden kamerához a saját NVR-je a legjobb választás.Konkrét példa: a Hikvision NVR-emen nagyjából bármit be tudok állítani egy felületen, amit a kamera weboldalán is állíthatnék, de egy OnvIF-en kezelt más márkájú kamerát már csak minimálisan lehet központilag menedzselni.
-
markussandor
senior tag
-
markussandor
senior tag
válasz Lucif-R #17136 üzenetére
"nem lehet hikvision NVR mert azok amik 50k körül vannak azok csak 4MP-sek, 8MP-s NVR meg 100k fölött van még Aliról is"
Ez biztosan nem így van, iponból vettem 2-3 éve hikvision NVR-t, 4K HDMI kimenet, 8 csatorna, max 8 MP/kamera, és kevesebb, mint 30e ft volt annó. Most 50e ft körül van. -
nihill
őstag
válasz Lucif-R #17136 üzenetére
3. én EZT használom (eddig) teljes megelégedéssel, 8MP kamerákkal. A kamerák extra funkcióinak kihasználásával lehetnek hiányosságok, de folyamatos rögzítésre tökéletes.
A megapixel harcban szerintem mindenképp a saját szemednek/tesztképeknek higgy.
Én pl. Annke kamerákat használok, de ott is 2 különböző típus esetén sokkal több különbség van képrészletességben 4MP és 5MP között, mint ami +1MP alapján indokolt lenne.
Új hozzászólás Aktív témák
- Dell Latitude 5480 laptop (14FHD/I5-G7/8GB/256SSD/MagyarVilágítós/AkkuX)
- PS5 Lemezes 825GB - használt -
- Xbox 360 játékok,akár 1000ft-tól(részletek a leírásban)
- Playstation 3 játékok,akár 1000ft-tól(részletek a leírásban)
- GAMER félgép - GIGABYTE B760M H DDR4 + Intel I5 13400F + Corsair VENGEANCE LPX 2x16GB DDR4 3200MHz
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest