Új hozzászólás Aktív témák

  • PROTRON

    addikt

    Nu megint tanácsért jöttem.
    Megvettem a parkside performance ütvefúró-csavarozót, szép és jó 22k hufért akciósan, aksi és töltő nélkül.
    80 Nm-es forgatónyomaték, brushless, fogásra tényleg jól összerakottnak tűnik, tehát elvileg tartós darab és ennek a marketingje már bele is írja hogy a kemény tégla mellett betonhoz is használható, nyilván gyengébb betonhoz 1-2 lámpát felrakni.
    Az egyetlen ami zavar benne hogy ennek is üt a tengelye. A korábbi zöld színű gép ami 2Ah aksival és töltővel együtt volt 15k annak is ütött a tengelye, annyira hogy mindig egyel kisebb furatot kellett a téglába fúrni majd azt felfúrni az adott tiplihez.
    Ennek most kb feleannyit üt a tengelye, csak nem tudom visszavigyem-e.

    Igazából ha pl makitát akarnék, akkor abból 43k hufért kapnék 91 Nm-est, amihez a 4Ah aksi most akciósan 21k huf (a parkside 10k huf), a töltő 15k (ps 3-5k ), tehát valamiért csak drágábbak azok a gépek amiknek tudom a céges tapasztalatok alapján hogy nem üt a tengelye. :D
    Ugyanakkor tényleg nem gépezek annyit manapság, inkább csak havonta kéthavonta számít ez, vagy amikor épp csavarozni kell.
    Szal nem tudom mi legyen, egyáltalán van valami praktika a tokmány pontosításához?
    Mert őszintén csak azért zavar ez, mert a komolyabb beton fúrók nem két fillér és nem akarom hogy 2-3 fúrás alatt a táncoló tengely elégesse a hegyet...

    Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.

Új hozzászólás Aktív témák